Tabuk nélkül

Állandóan feszült vagyok, és még aludni sem tudok! Mit tegyek? (x)

Klárának tavasszal kényszerszabadságot kellett kivennie, ám ezt az időt nem pihenéssel töltötte: a digitális oktatás, és a folyamatos háziasszonyi lét sok energiát kivett belőle. Nyárra nem maradt szabadsága, a fáradtság miatt folyton feszült, ráadásul aludni sem tud…

young woman in bed with alarm clock and eyes opened suffering insomnia and sleep disorder thinking about his problem on dark studio lighting in sleeping and nightmare issues

A folyamatos, robotszerű munka minden energiámat kiszívta

„Amikor koccintottunk a 2020-as évre, nagyon bizakodó voltam. Ha láttam volna előre a jövőt, biztosan az arcomra fagy a mosoly. Tavasszal 4 hét kényszerszabadságot kellett kivennem, ám ezt az időt egyáltalán nem pihenéssel töltöttem. Felváltva oktattam a két gyerekemet, emellett egyre csak főztem, takarítottam és mosogattam. Mint egy robot, úgy éltem heteken keresztül, a folyamatos munka pedig minden energiát kivett belőlem. Azóta állandóan fáradtnak érzem magam, feszült vagyok, és sokat stresszelek, hamar „robbanok”, éjjel pedig sajnos nem tudok aludni.

Folyton feszült voltam, éjjelente nem aludtam

Az elmúlt években nyaranta külföldre utaztunk 2 hétre, ami pont elég volt arra, hogy ki tudjam pihenni magam. Az idén nem mehetek szabadságra, ezért jobb híján hétvégenként leugrunk majd a Balatonra 1-2 napra, de ez egyáltalán nem lesz elég arra, hogy kipihenjem magam. Hiszen mire ellazulnék, véget ér a két napos miniszünidő és utazhatunk vissza a munka és a kötelességek világába. Nyáron amúgy is nehezebben alszom, mert későn sötétedik, és már korán világos van, de az idén még rosszabb a helyzet. Hiába húzom be a sötétítőfüggönyt, egyáltalán nem jön álom a szememre. Ez azért rossz, mert ha éjjel nem alszom ki magam, akkor napközben is idegesebb vagyok, a napközbeni feszültség miatt pedig este nem jön álom a szememre.

Éjjel altatnak, nappal nyugtatnak a gyógynövények

Elpanaszoltam a gondjaimat a barátnőmnek, aki azt tanácsolta, hogy próbáljam ki a Sedacur forte tablettát. A három gyógynövény, valeriána, komló, citromfű kombinációját tartalmazó gyógyszer éjszaka altat, napközben pedig oldja a feszültséget. A Sedacur forte nem okoz függőséget, napközben nem tompítja a figyelmet, autót is lehet vezetni a szedése mellett. Az esti fröccsözésről sem kell lemondanom, mert az alkohol nem befolyásolja a hatását. A Sedacur forte recept nélkül kapható a patikában, 60 darabos kiszerelésben is. 

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top