Tabuk nélkül

Biztos vagy benne, hogy a pasid csalt meg? Tartsd meg a párodat, és használd ezt a szert a női pH megóvására! (x)

Gyakori és ráadásul hibás női reflex, ha intim fertőzés esetén nyomban a párunkat kezdjük azzal gyanúsítgatni, hogy nyilván félrelépett, így hurcolva be a kapcsolatba az adott nyavalyát. Jó ha tudod: nem minden hüvelyi fertőzés terjed nemi úton!

Biztos vagy benne, hogy a pasid csalt meg? Tartsd meg a párodat, és használd ezt a szert a női pH megóvására! (x)
Ria azt hitte, a párjától kapta el a fertőzést…

„Kiadtam a pasim útját, miután egyik napról a másikra olyan rémes hüvelyfolyásom lett, amit nem tudtam mire vélni. Bőséges volt, híg, és rendkívül kellemetlen, leginkább a halra emlékeztető szaga volt. Biztos voltam benne, a partnerem megcsalt, és így ragasztotta rám ezt az undorító kórságot – meséli a 24 éves Ria. – Természetesen elmentem nőgyógyászhoz, aki felvilágosított, hogy bakteriális hüvelyfertőzésem van, ami olyankor alakul ki, ha valamiért megváltozik a hüvelyi savas pH. Kérdezte, hogy nem szedtem-e mostanában például antibiotikumot. Mondtam, hogy volt nemrég egy fogászati műtétem, ami után valóban felírtak nekem ilyen gyógyszert. A doki erre elmagyarázta, hogy az antibiotikumok nem válogatnak a bacik között, így megeshet, hogy nemcsak a kórokozókat pusztítják el a szervezetben, hanem a hüvelyflórát védő hasznos tejsavbaktériumokat is megtizedelik. Emiatt könnyen felborulhat a természetes egyensúly a hüvelyben, és elszaporodhatnak a káros baktériumok. Ez történhetett az én esetemben is, vagyis valójában az antibiotikum miatt lett a kellemetlen szagú folyásom, azaz a pasim nagy valószínűséggel teljesen ártatlan volt az ügyben…”

Ria végül tisztázta a helyzetet a párjával, így szerencsére kibékültek. A nőgyógyász által javasolt antibiotikum mellé a hüvelyfertőzés helyi, kiegészítő kezelésére beszerzett a patikában egy doboz Vitagyn C tejsavas hüvelykrémet is, amely hatásos segítségnek bizonyult. Ez a készítmény tejsavat és ezüstöt, valamint C-vitamint tartalmaz, ami a hüvely savas közegének megóvása, illetve helyreállítása révén kedvezőtlen feltételeket teremt a kórokozók megtelepedéséhez és szaporodásához. Prebiotikum-tartalma pedig a hüvelyflórában élő hasznos tejsavbaktériumok szaporodását támogatja. A prebiotikum azért fontos, mert míg számos egyéb pH-regeneráló készítmény idegen Lactobacillusokat tartalmaz, addig a Vitagyn C hüvelykrém ezzel a „tápanyaggal” támogatja a saját tejsavbaktériumok növekedését. Ugyanis minden nőnek szinte egyedi az intim flórája, ezért ha csak kívülről juttatunk be idegen baktériumokat, azok nem feltétlenül lesznek képesek aktívan hasznosulni, azaz növekedésnek indulni ebben az érzékeny közegben.

 

A Vitagyn C krém mellé csomagolt applikátorokkal a készítményt biztonságosan és higiénikusan lehet adagolni. Mivel a Vitagyn C hüvelykrém hormonmentes, várandósok és szoptató anyukák is használhatják. Recept nélkül kapható a patikában.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top