Tabuk nélkül

Együtt fújja az orrát az egész család! Mi segít ilyenkor? (x)

Petra minden évben aggódni kezd, amint lehűl a levegő. Amikor a gyerekek először jönnek haza náthásan az iskolából, már tudja, hamarosan a férjével együtt ők is elkapják a fertőzést, és az egész családot ledönti a lábáról a megfázás...


A nátha nem válogat, mindenki elkaphatja

Az őszi-téli szezonban könnyű megfázni, a közösségbe, azaz óvodába-iskolába járó gyerekek többször is elkaphatják a náthát. Otthon hamar megfertőzik a szüleiket is. A meghűlés gyakran a felnőtteket jobban megviseli, mint a gyerekeket. Sokan azt gondolják, hogy a megfázást a hideg levegő okozza, pedig a nátha valójában vírusos fertőzés. A vírusok a hideg, nyirkos időben érzik jól magukat, könnyebben terjednek, ezért kaphatjuk el ebben az időszakban a legkönnyebben a náthát.

Ha a gyerekem szipogni kezd, tudom, hogy hamarosan ágynak dől a család

„Amikor valamelyik gyerekem szipogva jön haza az iskolából, én már tudom, hogy hamarosan beteg lesz az egész család. Rendszerint 1-2 napon belül benáthásodik a másik gyerekem is, és hamarosan a férjemet is ledönti a lábáról a meghűlés. Utoljára én szoktam elkapni, és a betegség valamiért engem visel meg a legjobban. Addig persze már napokon át próbáltam a család kedvére tenni, meg sem álltam, húslevest főztem, egymás után szervíroztam a mézes-gyömbéres teákat, és hatalmas papírzsebkendő-halmokat dobáltam ki a szemetesbe. Aztán amikor ők már végre jobban lesznek, akkor betegszem meg én, és holtfáradtan esek ágynak. Ugyan »csak« nátháról van szó, a tünetei mégis nagyon kellemetlenek tudnak lenni” – panaszolta Petra.

Mit használjunk a kellemetlen orrtünetek ellen?

„A nátha jellemző tünetei a torokfájás, a köhögés, valamint az orrfolyás és az orrdugulás. Utálom, amikor alig kapok levegőt, és percenként fújni kell az orromat. Pár napon belül fájdalmassá is válik az orrfújás, ugyanis az orrnyálkahártyám kiszárad, majd sebes lesz. Nálunk az egész család a Reventil orrspray-t használja, mert természetes eredetű összetevője nem okoz függőséget. A Reventil orrspray egyik összetevője, a gyulladáscsökkentő hatású ectoin regenerálja a károsodott nyálkahártyát és védi a kiszáradástól. Már egy hónapos kortól adható, és minden korosztály használhatja, akár hosszabb távon is. Az ectoin egy különleges molekula, amit olyan egysejtű élőlényekben fedeztek fel, amelyek szélsőséges időjárási körülmények között is életben tudnak maradni. Túlélésüket az általuk termelt ectoin biztosítja, amely megvédi a sejtfelszínt a kiszáradástól, és sérülések esetén elősegíti annak regenerálódását. Ugyanilyen sejtvédő hatású ectoint tartalmaz a Reventil orrspray. A készítmény ennek köszönhetően segíti a sérült, beteg orrnyálkahártya regenerálódását, és védi a kiszáradástól. A Reventil orrspray a patikában recept nélkül kapható.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top