Tabuk nélkül

Enyhítsd a klimax tüneteit hormonmentes módszerrel! (x)

Andreát megkínozták a változókor tünetei, mégsem akart hormonpótlást, mert tartott az esetleges mellékhatásoktól…

Enyhítsd a klimax tüneteit hormonmentes módszerrel! (x)
Nehéz időszak, amely minden nő életében elérkezik egyszer

Nagyanyáink még beletörődtek a klimaxba, annak kellemetlen kísérőtüneteivel együtt. A változókort talán a hőhullámok és a hangulatingadozás keseríthetik meg legjobban, de emellett sok nő még alvászavaroktól is szenved, vagy sokkal fáradékonyabbnak érzi magát, mint korábban. A menopauzás panaszokat főként az ösztrogénhormon-hiány okozza, és nem titok, hogy a hiányzó hormonok visszapótlásával akár meg is szabadulhatnánk a klimaxszal járó kellemetlenségektől. Csakhogy sokan tartanak az ilyen kezelések mellékhatásaitól, ráadásul nem is alaptalanul!

Amikor támad a klimax…

– Nemrég utolért életem első hőhulláma – meséli a 49 éves Andrea. – Egyik percről a másikra teljesen leizzadtam, még a hajamból is csavarni lehetett a vizet. Ráadásul mindez a munkahelyemen történt! Egy idősebb kolléganő rögtön fel is világosított, hogy ez bizony a „banyaláz”, és ezek szerint nálam is elkezdődött a klimax. És valóban: az első hőhullámot néhány nap múlva követte a második, és onnantól egyre sűrűbben jelentkeztek a panaszok. Az éjszakáim sem voltak nyugodtak, mert hol alvászavarral küszködtem, hol izzadásrohamok vertek fel a legszebb álmomból. A változókor lelki tünetei sem kerültek el: hangulatingadozások, ingerültség, sírógörcsök kezdték megkeseríteni a mindennapjaimat. Tisztában voltam vele, hogy mindez attól van, mert fogyatkozni kezdtek a női hormonjaim. Ám a hormonpótlásnak még a gondolata is riasztott. A családunkban női ágon ugyanis több esetben előfordult már emlődaganat, és ilyen esetekben az orvosok sem ajánlják a hormonterápiát – magyarázza Andrea.

Andrea természetesebb, a hormonoknál „szelídebb” gyógymódot keresett a menopauzás panaszok enyhítésére. A Remifemin Plus növényi gyógyszer hatásos segítségnek bizonyult.

– Mióta a Remifemin Plust szedem, a hőhullámok kevésbé kínoznak, jobban alszom, és a hangulatom is sokat javult – összegzi tapasztalatait Andrea.

Segítség a természet patikájából

A Remifemin Plus hormonmentes növényi gyógyszer, amely igazoltan hatásos a klimaxos tünetek csökkentésében, két különböző gyógynövény kivonatát tartalmazza magas koncentrációban. A Cimicifuga (magyarul poloskavész) elsősorban a menopauzát kísérő testi tüneteket, így a hőhullámokat, az éjszakai izzadást képes mérsékelni, a gyógyszer másik összetevője, az orbáncfűkivonat pedig a lelki jellegű panaszokat enyhíti, és az alvásra is jó hatással van. A Remifemin Plus recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

A hormonpótlás kockázata

2019 augusztusában a The Lancet című tudományos folyóiratban megjelent egy tanulmány, amely megállapította, hogy a változókorú nők menopauzás tüneteinek enyhítésére alkalmazott hormonterápia különböző mértékben ugyan, de a kezelést követően még több mint egy évtizeddel is magasabb mellrák-kockázattal jár. A Remifemin Plus növényi gyógyszer nem tartalmaz ösztrogént, de még az egyéb növényekben (pl. szójában, vörösherében) fellelhető úgynevezett fitoösztrogént sem, ezért biztonságos és hatásos alternatívát jelent a változókori tünetek enyhítésére.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

Szakirodalom:
·        www.thelancet.com Published online August 29, 2019 http://dx.doi.org/10.1016/S0140-6736(19)31709-X
·        Ruan X. et al. (2019), Climacteric, https://doi.org/10.1080/13697137.2018.1551346

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top