Tabuk nélkül

Ez nem hüvelygomba, hanem valami egészen más! Ugye te nem kezeled félre a bakteriális hüvelyfertőzést? (x)

Elég csak odatévedni egy-egy női egészséggel foglalkozó internetes fórumra, és máris kiviláglik, hogy a fiatal lányok és nők egyik központi problémája a hüvelygomba. Pedig a hüvelyi panaszoknak nem ez az egyetlen lehetséges oka!

Azt hittem gomba, pedig nem is az volt

„Folyton nedves voltam odalent, betétet kellett berakjak, mintha legalábbis menstruáltam volna – meséli Petra. – Rossz szaga is volt, utáltam nagyon! Éppen akkor ment a tévében egy hüvelygomba elleni szer reklámja, amit égi jelnek gondoltam, úgyhogy rohantam a patikába, és gyorsan megvettem. Jó drága volt, mégsem segített rajtam, a tüneteim egyáltalán nem csillapodtak. Utóbb megtudtam, nem véletlen, hogy nem használt a gombaellenes szer. Ugyanis, mint az később kiderült, egyáltalán nem hüvelygombám, hanem bakteriális hüvelyfertőzésem volt. Vagyis hiába harcoltam a gombák ellen, ha valójában baktériumok ellen kellett volna küzdenem” – zárta történetét Petra.

Nem mindig a gomba a bűnös!

Petra esete nem egyedi. Sok nő, legyen bármi baja „odalent”, máris hüvelygombát kiált. Akadnak persze felvilágosultabbak is, akik pontosan tudják, hogy a hüvelyi folyás oka nem csak gombás fertőzés lehet. Ráadásul még a nőgyógyászok statisztikái szerint is sokkal gyakrabban fordul elő olyan eset, amikor a panaszokat nem gombák, hanem baktériumok okozzák.

Így ismerd fel a bakteriális hüvelyfertőzést!

A hüvelyi folyás elég jól jelzi, melyik fertőzéssel állunk szemben. Míg a hüvelygombát jellemzően sárgásfehér színű, túrós-szemcsés hüvelyfolyás kíséri, addig a bakteriális eredetű fertőzésnél a váladék inkább szürkés vagy áttetsző, kellemetlen szagú és bőséges.

Így támadnak a káros bacik

A hüvely savas pH-ját tejsavbaktériumok biztosítják. Ezek jótékony és fontos baktériumok, hiszen az általuk létrehozott savas közeg jelenti a hüvely „védőpajzsát” a kórokozókkal szemben. A káros baktériumok ugyanis nem képesek savas körülmények között szaporodni. Ám ha valamiért megbomlik a hüvelyben a belső rend, például megcsappan ez a hasznos Lactobacillus-állomány, akkor gyengülhet a savas pH, a rossz bacik pedig nekilendülnek. Így alakul ki a bakteriális hüvelyfertőzés. Ilyenkor elsődleges feladat a hüvely savas pH-jának mielőbbi helyreállítása.

Így óvd a savas pH-dat!

A Vitagyn C savas pH-jú hüvelykrém hasznos segítséget jelent bakteriális hüvelyfertőzés esetén. Fő összetevőivel – C-vitamin, tejsav és ezüst – elősegíti a védő tejsavbaktériumok újratermelődését, és hozzájárul az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, illetve fenntartásához. Naponta egyszer célszerű használni, lehetőleg lefekvés előtt, 6 egymást követő napon keresztül. Fenntartó kezelésként pedig hetente 1-2 alkalommal, akár hosszabb távon is alkalmazható.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz bakteriális vaginózis kezelésének és megelőzésének kiegészítésére

 

A KOCKÁZATOKRÓL

OLVASSA EL A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY

KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top