Tabuk nélkül

Hitted volna? Fiatal korban is előfordulhat hüvelyszárazság! Így kezeld hormonmentesen (x)

A hüvelyszárazság korántsem kizárólag az idősebb nőket érinti, ez az intim tünet ráadásul nemcsak a szexuális életet, hanem akár a mindennapokat is megkeserítheti. Szerencsére létezik olyan, természetes eredetű összetevőket tartalmazó hormonmentes készítmény, amely bármely életkorban és akár hosszú távon enyhíthet ezen a gondon!

Hitted volna? Fiatal korban is előfordulhat hüvelyszárazság! Így kezeld hormonmentesen (x)
Ismerd fel a hüvelyszárazságot!

Köztudott, hogy a klimax idején kialakuló hormonhiány miatt idővel a hüvelyt bélelő hám vastagsága, rugalmassága, nedvességtartalma gyengül, és az ezzel járó tünetegyüttes minden második változókorú nő életét keseríti meg. Az viszont valószínűleg nem mindenki számára egyértelmű, hogy a hüvelyszárazság egyáltalán nem életkorfüggő, azaz korántsem csak a menopauzás nők „privilégiuma”. A problémát sok nő fel sem ismeri, sőt az arra utaló jeleket gyakran még a változókorúak is gyakran félreértelmezik. Az intim tájékon tapasztalt húzó-viszkető diszkomfortérzet ugyanis egyéb hüvelyi problémára, akár fertőzésre is utalhat. Sőt, megfelelő kezelés híján, a hosszasan fennálló hüvelyszárazság következménye valóban lehet a gyakoribb hüvelyfertőzés, sőt felfázás is. Leggyakrabban akkor döbbenünk rá, hogy amivel szemben állunk, az „csak” a hüvelyszárazság, amikor a mindennapos kényelmetlen érzéseken túl már a szexuális élet is fájdalmassá, nehézkessé kezd válni.

Kiket érinthet a hüvelyszárazság?

–          változókorú nők: a petefészkek nőihormon-termelésének csökkenése, illetve leállása miatt

–          várandós vagy szoptatós kismamák: az ilyenkor alacsonyabb ösztrogénhormon-szint következtében

–          fogamzásgátló tablettát szedők: a megváltozott nőihormonszint miatt

–          bizonyos gyógyszereket szedő nők: az úgynevezett antihormon-terápia következményeként

–          nőgyógyászati daganattal kezeltek: a kemo-, illetve kismedencei sugárterápia gyakori mellékhatásaként

–          tartós stressz alatt állók: a folyamatos lelki terhelés miatt kibillenhet a hormonális egyensúly

–          extrém fogyókúrázók: a hirtelen súlyvesztés komoly stresszt jelent, ami a hormonháztartásban is okozhat zavarokat

Segítség hosszú távon

A hüvelyszárazság kezelésére javasolt hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít újra feltölteni nedvességgel a hüvely kiszáradt hámszövetét. Nemcsak nedvesít, hanem a hámszövet regenerálódását is támogatja, emiatt például a kisebb hüvelyi sérülések kezelésére is alkalmas. A hormonmentes készítmény a patikákban recept nélkül kapható. Fontos összetevője a kiváló hidratáló, hámosító, illetve szövetregeneráló tulajdonságairól ismert hialuronsav, de ezen kívül még többféle gyógynövény ápoló kivonatát is tartalmazza: a körömvirág, aloe vera, tigrisfű és teafaolaj is jótékony kiegészítői a hüvelyszárazság okozta panaszok helyi kezelésének. A hagyományos síkosítók inkább csak a szexuális aktus idejére hozhatnak némi megkönnyebbülést, a Cikatridina hüvelykúp azonban hosszú távon enyhítheti a hüvelyszárazság okozta panaszokat, így a hétköznapok során jelentkező viszkető szárazságérzetet is. Kúraszerű használatával tartós eredményt érhetünk el, függetlenül attól, mely életkorban és miért alakult ki a hüvelyszárazság.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top