Tabuk nélkül

Idén nyáron strandolj biztonságosan, tartsd be ezt az 5 szabályt! (x)

Szinte már a csapból is az folyik, hogy ezen nyáron a strandokon is tegyünk meg mindent a fertőzésveszély elkerülésére. Egy nő azonban jól tudja, hogy az intim egészségünk védelmében bizonyos óvintézkedéseket nemcsak most, hanem minden strandszezonban feltétlenül meg kell tennünk!

Idén nyáron strandolj biztonságosan, tartsd be ezt az 5 szabályt! (x)Ránk, nőkre szinte állandóan veszélyek leselkednek, és nincs ez másképp a strandokon sem. A mindenütt lesben álló kórokozók könnyen okozhatnak fertőzéseket, ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak. Az egyik legkellemetlenebb női nyavalya, a felfázás, avagy hólyaghurut sok-sok nőnek okozott már gondot nyáron, akár a legnagyobb kánikula kellős közepén is. Ugyanis a közvélekedéssel ellentétben ezt a problémát nem a hideg, hanem baktériumfertőzés okozza Az altest kihűlése persze hajlamosíthat a felfázásra, elvégre ettől fogékonyabbá válhatunk a fertőzésekre.

 

Íme az 5 legfontosabb strandszabály, amely betartásával jó eséllyel elkerülheted, hogy kellemtelen élményeket okozzon a strandon összeszedett hólyaghurut!

1.       Cseréld a vizes dresszt szárazra

Pancsolás után nem érdemes magadon hagynod a vizes alsót, mert nem tesz jót az intim területeidnek, ha folyamatosan nedves, nyirkos textilbe vannak bugyolálva. Az ilyen meleg, párás közeg ideális terep a kórokozók szaporodásához, és ha egy baci besodródik a húgycsőnyílásba, abból akár nagyobb bajod is lehet: a húgycsövön át a baktériumok felvándorolhatnak a húgyhólyagba, ahol megtapadva gyulladást, hólyaghurutot okoznak. Vagyis jobban jársz, ha a vizes dresszedet szárazra cseréled, amint lehet! Ha esetleg cikinek érzed az ilyen „divatozást” strandon, akkor egyszerűen szerezz be még egy ugyanolyan fürdőruhaalsót: így rajtad kívül senkinek nem fog feltűnni a változás, az intim egészséged viszont hálás lesz érte! Ha pedig ellenkezőleg, villantani szeretnéd az idei kollekciódat, ezzel máris tettél valamit a fertőzés elkerülése érdekben is!

Légy óvatos a strandvécében!

A nyilvános illemhelyek használata általában komoly kihívást jelent minden nőnek. A bizonytalan higiéniai körülmények miatt tanácsos, ha nemcsak WC-használat után, hanem előtte is kezet mosol, méghozzá szappannal. Ha nincs szappan, használd ilyenkor is a jól bevált alkoholos kézfertőtlenítő gélt, amit manapság amúgy is mindenki rendszeresen tart magánál. Alap, hogy a vécédeszkára nem ülünk rá, de ha valamiért nem megy a „lebegőülés”, akkor terítsd le az ülőkét pl. papír zsebkendővel. A kihelyezett WC-papírhoz viszont inkább hozzá se érj, hiszen ki tudja, hányan megfogták már előtted – inkább használd ilyenkor is a saját tiszta(!) zsepidet. A törlés iránya kulcsfontosságú: mindig elölről hátrafelé töröld meg magad, mert ellenkező esetben a végbél felől könnyen kórokozókat is sodorhatsz a húgycsőbe.

2.       Legyen nálad Urzinol tabletta

A legjobb a megelőzés, de ha mégis kialakul a hólyaghurut, akkor fontos, hogy mielőbb kezeld a problémát. A húgyhólyagban pangó langymeleg vizeletben szaporodásnak induló baktériumok száma ugyanis kevesebb mint félóránként megduplázódhat, és ahogyan egyre többen lesznek, úgy súlyosbodnak az általuk okozott panaszok.  Az első, jellegzetes „felfázásos” tünetek még csak a gyakori vizelési inger és legfeljebb egy kis csípő érzés pisiléskor. De ha nem teszel semmit, akkor a fájdalom fokozódhat, megjelenhetnek a kínzó alhasi görcsök és akár a véres vizelet is. Nem érdemes tehát arra várni, hogy a probléma esetleg majd „magától” elmúlik! Inkább már a legelső jelek észlelésekor cselekedj! Az Urzinol tabletta a húgyúti fertőtlenítő hatásáról ismert gyógynövény, a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazza magas koncentrációban. Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, és ha időben kezded alkalmazni, segítségével megúszhatod, hogy antibiotikumot kelljen szedned a hólyaghurut miatt. Az Urzinol recept nélkül kapható a gyógyszertárban vagy megrendelheted webes patikákból is.  

3.       Ne üldögélj hosszasan hideg felületen

Bár a hólyaghurut bakteriális fertőzés, ennek ellenére nem tanácsos engedned kihűlni az altested, mert ezzel gyengíted az immunrendszeredet, amely egyébként sok esetben képes visszaverni a kórokozók támadását. Nem véletlen, hogy a hólyaghurutot a köznyelvben felfázásnak is hívják, hiszen már évszázadokkal ezelőtt megfigyelték, hogy a hideg hajlamosít a betegség kialakulására. A helyzet azóta sem változott, azaz most se ücsörögj hideg kövön vagy padon, pláne hosszabb időn át!

4.       Csak a saját törölköződet használd

Talán fölösleges tanács, ennek ellenére nem árt észben tartani, hogy mindenki csak a saját textiljeivel érintkezzen, különösen ami az intim területeidet illeti. Ha pedig wellness-be, szaunába mégy, ülni is csak a saját törölköződön ülj! 

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER.

A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTAÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top