Tabuk nélkül

Kínos pillanatok a munkahelyen: nehezen tűrték a kollégák Kinga szipogását (x)

Kinga rettenetesen megfázott, bedugult az orra, és folyamatosan azt érezte, ki kell fújnia. A munkahelyén kínos pillanatokat élt át, a környezete egyre nehezebben tűrte a szipogást és a hangos orrfújást.


A téli időszak ideális a vírusoknak

A téli időszakban nagyon könnyű megfázni, a náthát okozó vírusok a nyirkos, hideg időt kedvelik, ilyenkor könnyebben terjednek, bárhol el lehet őket kapni. Egy megfázás miatt ugyanakkor nem szívesen maradunk otthon, főleg, ha nem jár lázzal, legfeljebb kellemetlen szipogással és orrfújással. Kinga középvezetőként dolgozik egy cégnél, és minden év elején rengeteg munkája van. Az elhúzódó náthája miatt azonban nagyon kellemetlen pillanatokat élt át, ám temérdek feladata miatt még pár nap szabadságot sem engedélyezett magának.

Ilyen, ha a kollégák kinézik maguk közül, aki náthás!

Számomra már az is elég zavaró volt, hogy piros, sebes orral mentem dolgozni. Az pedig kifejezetten kínossá vált, hogy annyira eldugult az orrom, hogy szinte ötpercenként ki kellett fújnom. Bizonyos helyzetekben külön tudtam vonulni, ahol senki sem látta vagy hallotta, mit csinálok, de sajnos ezt nem mindig tudtam megtenni. Előfordult, hogy akaratlanul is szipogni kezdtem, és minden igyekezetem ellenére hangosan fújtam ki az orromat. Azt reméltem, hamar túl leszek a náthán, de az napokon át nem akart elmúlni. Az orrnyálkahártyám begyulladt, kisebesedett és nehezen kaptam levegőt. Észrevettem a munkatársaimon, hogy zavarja őket a szipogás, a trombitálás, no meg a hangos köhögésem. Egyre neheztelőbb pillantásokat kaptam, bár senki sem szólt, mégis éreztem, nem tetszik nekik a „műsorom”. Akkor lett végleg elegem, amikor egy kiadós orrfújást követően az egyik kolléga nagyot sóhajtott, majd felállt és tüntetőleg kiment a szobából. Onnantól fogva már nem csak a náthától érezhettem kutyául magam – panaszolta Kinga, akinek a története nem egyedi a mostani hűvös és nyirkos időben.

Természetes segítség orrdugulásra, orrfolyásra

Kinga utánanézett, mi segíthetne neki. A kollégák neheztelésén túl persze elsősorban az aggasztotta, hogy ennyire hosszan elhúzódott a náthája. Félt, hogy esetleg szövődmények alakulnak ki nála, és akár még komolyabban megbetegszik. Legkellemetlenebb tünete, az orrdugulás és orrfolyás ellen mindenképpen olyan készítményt keresett, amely természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Szintetikus orrspray-t nem akart, mert az egyik barátnője orrcseppfüggősége őt is visszatartotta attól, hogy efféle szereket használjon. Végül a természetes összetevőket tartalmazó Reventil orrspray mellett döntött. Ez a vény nélkül kapható készítmény csökkenti az orrnyálkahártya és az orrmelléküregek vírusos, bakteriális vagy akár allergiás eredetű gyulladását. Regenerálja a károsodott orrnyálkahártyát, nedvesíti és védi a kiszáradástól.

Különleges, sejtvédő összetevő: ectoin

A Reventil orrspray fő összetevője a természetes eredetű ectoin. Az ectoin egy olyan sejtvédő molekula, amelyet extrém körülmények között, például gejzírekben, sós tavakban, sivatagban élő egysejtű élőlényekben fedeztek fel. Az ectoin védi meg ezeknek a mikroorganizmusoknak a sejtfelszínét a kiszáradástól, sérülések esetén pedig elősegíti a regenerálódást.

– Naponta többször használtam a Reventil orrspray-t, és minden használat után egyre könnyebben kaptam levegőt. Megszűnt a dugulás az orromban, éreztem, hogy mérséklődnek a gyulladás okozta tüneteim. Kevesebbszer kellett orrot fújnom, és már nem is erőlködtem úgy, mint korábban. Hamarosan újra az a határozott nő lehettem az értekezleteken is, mint aki régen is voltam, és többé már nem volt „ciki” a jelenlétem az irodában – zárta le Kinga a nátha tüneteitől való szabadulásának történetét. A Kinga által választott Reventil orrspray a patikákban recept nélkül kapható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top