Tabuk nélkül

Önt is kínozza az allergia? Mutatjuk, hogy mit tehet ellene (x)

Augusztusban a legmagasabb a pollenérzékenység miatt szenvedők száma Magyarországon, mivel ebben az időszakban virágzik a különösen agresszív parlagfű. Mit tehetünk, hogy élhetőbbek legyenek a mindennapjaink?

Önt is kínozza az allergia? Mutatjuk, hogy mit tehet ellene (x)A klímaváltozással nemcsak hőmérséklet és az időjárás változik meg, hanem a pollenkoncentráció is nő, illetve a pollenszezon is hosszabbra nyúlik, ezért folyamatosan emelkedik a pollenallergiások száma. A különösen agresszív, rengeteg ember életét megnehezítő parlagfű pollenje augusztusban és szeptemberben okozza a legtöbb allergiás tünetet. Az allergia tünetei kellemetlenek, tüsszögéssel, állandó orrfolyással és orrviszketéssel járnak.

 

Hogy könnyebbé tegyük az allergiás napokat, tartsunk be néhány egyszerű szabályt!

1.      Pollenszezonban szellőztessünk kevesebbet. Ha megtehetjük, szereltessünk be légkondit, abból is a pollenszűrős változatot.

2.      Amint belépünk a lakásba, vegyük le a cipőnket, és tartsuk jól elzárható helyen.

3.      Mossunk hajat mindennap, mert a hajunkban sok pollen megtapad, ezért este a lakásban is sokat belélegezhetünk!

4.      Porszívózzunk gyakrabban!

5.      Viseljünk napszemüveget! Védelmet biztosít, így sokkal kevesebb pollen jut a szemünkbe.

6.      Ha érzékenyek vagyunk a fűfélékre és a gyomnövényekre (pázsitfű, útifű, parlagfű), ne mi vágjuk a füvet, és ne is ücsörögjünk frissen nyírt gyep mellett.

7.      Öblítsük ki a szemünket hideg vízzel amilyen gyakran csak tudjuk. A víz kimossa a polleneket, emellett hűti a szemet és csökkenti a könnyezést.

8.      Kerüljük a dohányfüstös helyeket: a füst súlyosbíthatja a tüneteket, mert irritálja a légutakat.

9.      Használjunk természetes összetevőket tartalmazó orrspray-t és orröblítőt. A Reventil orrspray enyhíti a tüneteket, illetve csökkenti a gyulladást, miközben nedvesíti és védi az orrnyálkahártyát, ráadásul függőséget sem okoz. Július közepétől egy újabb Reventil készítmény, a tengervizes orröblítő is kapható a patikákban. A tengervíz mellett ectoint is tartalmazó orröblítő gyengéden átmossa az orrjáratokat, eltávolítja az allergéneket, ectoin összetevője pedig ápolja és regenerálja a nyálkahártyát. Mindkét készítmény recept nélkül kapható a patikában, és tartósítószer-mentes.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top