Aktuális

Színes kütyük – 3. rész: arany

Méregdrága bunkofon, csajos fülhallgató, porcelánmalac hangfal, hangszórós táska diszkókirálynőknek... Aranyszínű kütyük közül válogattunk egy csokorra valót.
A feladat tulajdonképpen nem volt egyszerű, ugyanis aranyszínű kütyüből jóval kisebb a kínálat – pláne itthon -, mint mondjuk bordóból vagy sárgából. Érthető is a gyártók ódzkodása, hiszen erre a feltűnő, felsőbbrendűséget sugárzó árnyalatra jóval kevesebben kattannak rá, mint mondjuk a hétköznapibb színekre. 
 
Színes kütyük - 3. rész: arany
A friss mobilok között viszonylag kevés arany színűt találunk, pár évvel ezelőtt jóval több ilyen volt. Mondhatni, elvirágzott az aranykor. Mindenesetre a Nokia 6700 classic modelljéből létezik egy Gold Edition, illetve az általunk is kipróbált Samsung Diva S7070-nek is van egy aranyszínű testvére. Szintén készült Gold Edition a Motorola legutóbbi luxustelefonjából, a kör alakú kijelzős Aurából. Itt már nem csupán a szín arany, hanem a bevonat is, méghozzá 18 karátos, és zafírkristályok is díszítik a telefont (illetve lehúzzák a pénztárcát).
Színes kütyük - 3. rész: arany
Ha kikacsintunk a méregdrága aranyból készült vagy arannyal borított luxuskiadások felé, új távlatok nyílnak meg az érdekességek terén. Egy liverpooli ékszerész, Stuart Hughes egyik kedvenc elfoglaltsága (és pénzkereseti forrása), hogy nemesfémekkel és drágakövekkel rak ki mindenféle ketyerét,  játékkonzoloktól kezdve tévéken át MP3 lejátszókig, aztán vagyonokért adja el őket. Természetesen a mobilok sem maradtak ki a szórásból, főként Nokiákkal, iPhone-okkal és Blackberry-kkel szórakozott, de egy régi “bunkofon” fazonú mobil is megkapta a kezelést.
 
Színes kütyük - 3. rész: arany

 
Arany borítás billentyűzetre is kerülhet; ha éppen ilyesmire van igénye valakinek, külföldről megrendelheti a Zipang kézzel aranyozott tasztatúráját. (Aki ilyenen gépel, arra mondják vajon, hogy minden szava aranyat ér?) Ha visszatérünk a “kommerszebb”, nem arany, “csupán” aranyszínű ketyerékhez, találhatunk például a Sony 2010-es nyári Signature kollekciójában egy igen feltűnő Arabesque Gold modellt. Fényképezőgépek közül pedig – egyebek mellett – a Fujifilm Finepix Z81 tündököl visszafogottabb aranyszínben. Vivienne Tam Monster Butterfly fülhallgatója kicsit kilóg a sorból, mert egy lepke is került az arany körítés közepére. De nem tudtuk kihagyni az összeállításból az ízléses külseje miatt, illetve már csak azért sem, mert remekül megy a HP Vivienne Tam netbookhoz, amit mi is kipróbáltunk nemrégiben.

Színes kütyük - 3. rész: arany

Arany pendrive-okból egész kis gyűjteményt lehetne szervezni. Akad olcsóbb, aranyrudat formázó típus, de lehet kapni valódi 14 karátos arannyal borított példányt is 2000 dollárért. A HP-nak is van aranyszínű USB kulcsa c335w néven, méghozzá egész tekintélyes, 32 gigabájtos kapacitással. Aki pedig a sugárzó szín mellé cukiságot is keres, annak érdekes lehet a nemes egyszerűséggel Golden Robot USB drive néven futó termék.
 

Színes kütyük - 3. rész: arany

Természetesen az aranyszínű cuccok között is találhatunk vicceset vagy éppen komolytalant, ha nagyon akarunk. Például létezik olyan táska, amit hangszórókkal és MP3 lejátszóhoz való csatlakozóval szereltek fel. Ezzel a felszereléssel bárhol és bármikor neki lehet állni partizni. Kérdés persze, hogy mit szól a környezet, és most nem csak a hanghatásokra gondolunk, hanem a vizuális “élményre” is. Ha mindenképpen valami extrém, aranyszínű zajforrásból szeretnénk hallani a kedvenc számainkat, szóba jöhet az I.D.E.A. porcelán hangszórója is, ami történetesen malacot formáz. Utolsó bigyónk ugyan már nehezen szorítható be a kütyü kategóriába, de mindenképpen szót kell ejtenünk a The Deli Garage egyik termékére, ami történetesen ehető, aranyszínű festék. Elvileg bármilyen ennivalóra rá lehet fújni, az már persze más kérdés, min marad meg. Tökfőzelékkel nem ajánlatos próbálkozni, de például gyümölcsön vagy sütin jól mutathat. Nesze neked, Midász király! 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top