Aktuális

A pápa áldását adta a Facebookra

XVI. Benedek bátorítja a hívőket a közösségi oldalak használatára, de csak a megfelelő, keresztényi módon.
A katolikus egyháztól nem áll távol a digitális világ: van saját Facebook– és iPhone-alkalmazásuk, illetve YouTube-csatornával is rendelkezik a Vatikán. A napokban pedig a Facebook használatára adta áldását a pápa, ám a veszélyeire is figyelmeztet.

XVI. Benedek a kommunikációs világnap alkalmából tett közzé egy üzenetet, amelyben javasolja a keresztényeknek, hogy csatlakozzanak a digitális korszaknak köszönhetően létrejött kapcsolati hálókhoz. Arra biztatta a digitális világban jelenlévőket, hogy legyenek nyitottak, őszinték és felelősek az ott folyó kommunikációban, mutassanak tiszteletet mások felé.

„Az új technológiáknak köszönhetően az emberek saját kultúrájukon, illetve a távolságok börtönén túl is ismerkedhetnek egymással, lehetséges barátságok egészen új világát megteremtve ezzel. Ez  hatalmas lehetőség, de egyben nagyobb figyelmet kíván, és tisztában kell lenni a lehetséges kockázatokkal – áll az üzenetben.

Fontos tudni, hogy ki a „szomszédunk” ebben az új világban, és nem szabad, hogy a közösségi oldalak miatt kevesebbet foglalkozzunk azokkal az emberekkel, akikkel nap mint nap találkozunk. „Fontos, hogy mindig szem előtt tartsuk: a virtuális kapcsolat nem veheti át a közvetlen emberi kapcsolat helyét” – figyelmeztet a pápa.

 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top