Tegyük fel!

Sztárok, akik maguk árulják megunt holmijaikat

Ha szó szerint tele a padlás és a pince, akkor szortírozni kell. De mihez kezdjünk azzal a sok felesleges holmival, ami az évek során összegyűlt? Nem kell rögtön mindent a szemétbe dobni, sőt amit csak lehet, adományozzunk el inkább a rászorulóknak. Ez a divat egyébként mostanában a gazdagok és híresek között is.
Sztárok, akik maguk árulják megunt holmijaikat

Számtalan módja van annak, hogy segítsünk az elesetteken és nélkülözőkön. Van, aki pénzzel, van, aki önkéntes munkával nyújt támogatást, de leggyakrabban az átlagember úgy segít, hogy saját, már nem használt holmijait adja tovább annak, akinek nagyobb szüksége van rá. Sokan a különféle jótékonysági szervezeteken keresztül adományaikat, míg mások jobban szeretik, ha közvetlenül a rászorulók kezébe adhatják, amit nekik szántak.

Bazár az utcán

Ennek több módja is van. Az egyik, ha rögtön helyben, a lakóhelyünkön szervezünk egy kiárusítást – természetesen ingyen osztva szét a holmikat. A hagyományosan amerikai műfajnak számító garázs bazár jótékony verziójával gyorsan és könnyen adhatunk túl minden olyan dolgon, amire már nincs szükségünk, és saját szemünkkel is megbizonyosodhatunk arról, hogy ezek tényleg a megfelelő kezekbe kerülnek. Így egy csapásra több legyet is üthetünk: megszabadulunk a feleslegtől, jót teszünk másokkal és a nyilvános akciónak köszönhetően még a reputációnkat is növelhetjük a szomszédság előtt.

Pontosan tudják ezt az amerikai sztárok is, akik újabban rákaptak a garage sale-re. Igaz, ők megunt tárgyaikat pénzért árusítják, de a befolyt összeget jótékonycélokra fordítják. Közben pedig ennek ürügyén egy kicsit rivaldafénybe is állhatnak és ápolhatják imázsukat, és persze felhívhatják a figyelmet a nemes ügyre, amiért kiállnak. Nagy jótékonykodónak számít mostanában például Kim Kardashian, aki kaliforniai otthona előtt rendezett garázs bazárt még tavaly novemberben az éhező gyerekek megsegítésére. Az akció nagy sikerrel zárult annak ellenére, hogy csupán egy mondattal adott róla hírt a Twitteren: “Ma jótékony célú utcai kiárusítást tartunk.”

Megnézem
Összes kép (1)

Apróban is adományozhatsz

A garázs bazár azonban nem mindig valósítható meg. Például azért, mert az embernek nincs garázsa, ahol az eseményt be lehetne rendezni. Ilyenkor jól jöhet egy virtuális vásár valamelyik közösségi portálon vagy akár apróhirdetésben is, ahol külön rovatot tartanak fenn az ingyen elvihető holmiknak. Sokan célzottan adományoznak úgy, hogy az apróhirdetések között böngészik azokat, amelyekben rászoruló családok kérnek valamilyen használati tárgyat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top