Téli kényeztetés cikkek

Illóolaj recept az orrdugulás kezelésére

Ma már egyre többen veszik fel a kesztyűt a megfázás tünetei ellen az aromaterápia segítségével, akár önmagában, akár gyógyszerészeti kezelések kiegészítéseként. Ezúttal azt nézzük meg, hogy mit is tehetünk az aromaterápia eszközeivel, ha a kellemetlen tünetek közül az orrdugulás az, amit szeretnénk kiiktatni minél hamarabb!

A holisztikus gyógymód segítségével bármilyen fizikai vagy lelki állapotra képesek vagyunk jótékonyan hatni, és szerencsére igaz ez a náthás időszakban olyan gyakran jelentkező bedugult orra is. Ugyanis az illóolajok a szaglás révén a véráramba bejutva kitűnően képesek hatni az idegrendszerre és a teljes szervrendszerre.

Az aromaterápia során sosem egyetlen illóolaj terápiás hatását alkalmazzák, hiszen a holisztikus gyógymód egyik lényege éppen az, hogy mindig keverékekben kell gondolkodunk. Ennek egyik fő előnye, hogy nem szokik hozzá a szervezetünk és válik immunissá a kezelésre, ugyanakkor egyszerre akár több tünetre is tudunk megoldást találni egyetlen keverék segítségével.

Orron át!

A szaglókeverék vagy párologtató keverék formájában történő alkalmazást azért ajánljuk, mert a leggyorsabb hatást a szagláson keresztül érhetjük el. Ma már mindezt sokféleképpen megtehetjük, modern, 21. századi módszer a kifejezetten erre a célra készült elektromos párologtató, ez precízen a levegőbe permetezi a keveréket, de természetesen az orrdugulás elleni küzdelmünk ugyanúgy hatásos lehet egy mécsessel melegített párologtató edényben, vagy hagyományos inhalálással, netán vatta segítségével történő belégzéssel is. Aromaterápiás recept orrdugulás ellen (használhatjuk aromaterápiás inhalátorral, mécsessel, de akár vattára cseppentve, belélegezve)

Illóolaj recept az orrdugulás kezelésére

Hozzávalók:

  • csepp eukaliptusz illóolaj
  • 26 csepp Ravensara illóolaj (energikus vírusölő és fertőzésgátló)
  • 4 csepp borsmenta illóolaj

Az illóolajokat öntsük egybe és keverjük el lehetőleg egy sötét színű üvegedényben. A legjobb, ha van kiüresedett, cseppentős végű arcszérum üvegünk. Amennyiben a legegyszerűbb, vattás megoldást választjuk, akkor egy vattakorongra, vagy -pamacsra cseppentsünk a keverékünkből 2-3 cseppet, majd időnként az orrunkhoz emelve lélegezzük jó mélyen be.

Olvass még többet a nátháról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.