Trend

Jude Law, a legújabb Hannibál

Õ a fõszereplõje a mindenképp ígéretes bevételre számító Ellenség a kapuknál (Jean-Jacques Annaud) c. új háborús filmnek, melyben a sztálingrádi csatában ünnepelt orosz mesterlövészt alakítja, aki megmenti a német megszállástól a szovjet hazát. És, kérem szépen, õ lesz a harmadik Hannibál.

Nem a név teszi…

Londonban született, 1972. december 29-én, tanár szülők gyermekeként. Akik nagyon szerették Paul Mc Cartney John Lennon kisfiához írt „Hey, Jude!” c. dalát, így ezt a nevet meg is kapta az ifjú Law. Tizenkét évesen lép először színpadra, és öt év múlva annak rendje és módja szerint ott is hagyja az iskolát, hisz eszét, lelkét és idejét a színjátszásnak adta.

Az a bizonyos pálya, amelyen fut, nála 1992-ben startolt a West End színpadain, majd Paul Anderson (Mortal Kombat, Halálhajó) egy kevéssé sikeres fantasztikus filmjének forgatásán megismerkedik leendő feleségével, Sadie Frost színésznővel. Jude, ugyanebben az évben az Egyesült Államokba kerül hogy a Broadway-n eljátssza Kathleen Turner oldalán Jean Cocteau híres darabját, a Les Parents Terriblest, és hogy ezért jelöljék egy Tony-díjra.

Parádé…

1997-ben megkapja Ethan Hawke és Uma Thurman főszereplése mellett a Gattacában az ő jellemét és a hátborzongató kettősségét leginkább hangsúlyozó mellékszerepet. Majd szintén ezen esztendőben, hosszú kapcsolat után elveszi feleségül szerelmét, Sadie-t. 1999., ez A tehetséges Mr Ripley éve, és eljön a jutalom ideje; most meg is kapja a Berlini Filmfesztivál legjobb férfi mellékszereplőnek járó díját. Londonba visszatérve a Primrose Hill-i szomszédokkal és pályatársakkal, Ewan McGregorral és John Lee Millerrel gyorsan alapít egy produkciós céget, Natural Nylon néven.

…és nyugalom

Ezenközben gyarapszik Jude Law minden allűrtől mentes, „tisztes polgári” élete – egészen pontosan két kicsi gyerkőccel. Az elsőt, Finley-t ugyanis Sadie hozta első házasságából, de aztán jött sorban Rafferty, és tavaly októberben Iris, a kislány is.

Harmadik Hannibál

Anthony Hopkins mégsem vállalja el az előzményeket bemutató film újabb főszerepét, így Jude-ra esik a választás. És kérem szépen, ő lesz harmadik Hannibál, A bárányok hallgatnak c. film folytatásának, a Hannibálnak meghatározó karaktere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top