Trend

Kiegészítõk a menyasszonyi ruhához

Önmagában a ruha nem tesz senkit menyasszonnyá! Szükség van egy jópár kellékre, hogy az oltár elé állhassunk. A kiegészítõknek szigorúan harmonizálniuk kell a ruhával. Mind színben, mind stílusban meg kell egyezniük, különben a nem megfelelõen összeválogatott hozzávalókkal egy gyönyörû ruha is teljesen elrontható. S hogy mik is ezek a kiegészítõk?

Fel a fejre!

A fejdísz most reneszánszát éli, soha ekkora divat nem volt, mint most, 2001-ben. Ugyanis nyitottak, mélyen dekoltáltak a ruhák, valahogy mégis „öltöztetni” kell a menyasszonyt. A pántszerű fejdísz most a trend, a konty elé pedig diadémot kell tenni, mely csilloghat ezüstösen, lehet fehér, készülhet gyöngyből, strasszból. Fodrászok figyelem! Ne díszítsük apró, pici virágokkal a frizurát, ez most nem az a divat!

Fátyol nélkül nem mehet férjhez senki, mondják. Ahhoz a ruhához, melyen dominálnak a díszek, mindenképpen egyszerű fátylat kell választani. Egyetlen aranyszabály van, hogy a ruhával színben harmonizáljon. Rövid fátylat már ne válasszunk, minél hosszabb, most annál divatosabb!

A kalap most Európa–szerte reneszánszát éli, nálunk még kevésbé. Főleg a francia ruhát viselőknek ajánlott.

A kéz dísze

Nagyon fontos a kesztyű, s nemcsak hogy fontos, de ezt teszi igazán elegánssá a ruhát. Ujjatlan és vállpántos ruhához hosszú, minimum a könyék közepéig érő, de annál inkább hosszabb kesztyűt válasszunk. Mindegy, hogy ujjas vagy ujjatlan, de kesztyűnek mindenképpen lenni kell a menyasszony kezén. A kesztyűre is érvényes az, ami a ruhára: semmiképpen ne legyen fényes!

A fedetlen vállakra

Ha igazán menő akarsz lenni, ujjatlan ruhádhoz válassz egy hozzá illő stólát! Nemcsak feldobhatod vele a ruhát, télen a szőrméből, illetve tollból készült stóla a hidegtől is megóv. Díszítése legyen olyan, mint a ruháé, s lehetőleg készüljön ugyanabból az anyagból!

Ami a lábat illeti

Az esküvőre új cipőt illik venni, s mi nők, ugye tudjuk, olykor milyen kellemetlenségekkel is járhat egy még nem bejáratott lábbeli! Senki sem akar úgy emlékezni házasságkötése napjára, hogy vízhólyagosra törte a lábát a cipő, s utána csak módjával merte ropni, azt is csak kötelességből! Az igazán elegáns menyasszony most is körömcipőt választ, s nem mindegy a cipő anyaga sem. Legjobb, ha selyem vagy szatén, mert ezek átmelegedve felveszik a láb formáját, s feltörésnek nyoma sem lesz! S persze hogyan is maradhatnának le a pántok a menyasszonyi cipőről, ha a cipődivatot alapvetően ez jellemzi?!

Merészebbek választhatnak napernyőt, kis táskát is, bár ez nem feltétlenül szükséges. S hogy szerencsés legyen a frigy, a ruha alá, a combra feltétlenül köss egy kék szalagot, persze csak ha babonás vagy!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top