Trend

A szívem érted rapes

- Mi MTV-sek nagyon lelkesedünk a filmért – mondja David M. Gale, az MTV elnökhelyettese. - Igen idõszerû, mai alkotás a hip-hop energiájával és egy igazi romantikus szerelmi történet szenvedélyével. A szívem érted rapes egy, az amerikai nagyváros aszfaltkemény világában játszódó romantikus dráma, mely mind a Szombat esti lázat, mind a Dirty Dancinget felidézi.

A sztori

Különböző világokból, különböző kultúrákból érkeznek. És mégis, minden különbözőségük ellenére is osztoznak közös szenvedélyükben: a táncban! Saranak (Julia Stiles), aki kisvárosi, középosztálybeli környezetből származik, egyetlen vágya, hogy életét a balettnak szentelhesse. Derek (Sean Patrick Thomas), aki a chicagói belvárosi táncklub királya, más ütemre táncol: a hip-hop zene lüktetésére. Mikor rájönnek arra, hogy mindketten a tánc szerelmesei, egymás iránti szerelmüket is felfedezik. Ezek után a fiataloknak nem csak különbözőségüket kell legyőzni, hanem a baráti és családi ellenállást is.

Többszörös Emmy-díjas rendező

Thomas Carter (rendező) háromszor nyerte el az Academy of Television Arts and Sciences által odaítélt Emmy-díjat. 1998-ban megkapta a kimagasló tévéfilmekért kiosztott Emmyt a Don King: Only in America című filmjéért is. Az Equal Justice sorozatnak, melynek executive producere is volt, két epizódjával is kiérdemelte az elismerést. Ezenkívül még hatszor jelölték Emmy-díjra, és a jól csengő Guild of America díját is odaítélték neki. Az 1995-ös, James Earl Jones főszereplésével játszott Under the Roofnak rendezője és producere is ő volt. Carter különböző tévéssorozatok bemutató epizódjainak rendezőjeként is ismert, ilyenek például a Miami Vice, St. Elsewhere, A Year in the Life, Midnight Caller és az Equal Justice. A Don King: Only in Americáért megkapta a George Foster Peabody díját. Legutóbb a 2000-ben adásba került Trapped in Purple Haze executive producereként találkozhattunk vele. Carter 1993-ban rendezte első mozifilmjét, a Swing Kidst, majd ő volt az 1997-es Két túsz között rendezője is, Eddie Murphyvel a főszerepben.

Sikeres kezdés

DUANE ADLER elsőfilmes filmíró. Az alkotáshoz készített eredeti forgatókönyvével bejutott a Nicholl Forgatókönyvíró Pályázat 1994-ben rendezett középdöntőjébe. Az írás félig-meddig önéletrajzi ihletésű visszaemlékezés középiskolás éveire, mikor csapatának egyetlen fehér tagjaként kosarazott. Ez szolgált később A szívem érted rapes alapjául, miután David Madden producer az eredeti olvastán felkérte a fiatal írót, hogy változtassa a történet hátterét a sport helyett a tánc színterévé. Adler egy másik írásán a Candler’ Furyn a Python Entertainmenttel dolgozik, és jelenleg a Kingman Films számára is ír.

A koreográfia felelőse

FATIMA (hip-hop koreográfus) olyan sztárok számára készített már koreográfiákat, mint Michael Jackson (Remember The Time), Whitney Houston (I’m Every Woman), Brandy (Baby), Aaliyah (Are You That Somebody, Try Again), No Doubt (Bathwater), Backstreet Boys (As Long As You Love Me, Larger Than Life, Everybody), Will Smith (Wild, Wild West, Will2K) és tucatnyi más híresség. Fatima két, egymást követő évben kapta meg a Producerek Társaságának legjobb koreográfiáért járó díját Busta Rhymes Put Your Hands Where My Eyes Can See klipjéért 1998-ban és Dr Dre Been There, Done Thatjéért 1997-ben. Ezenkívül mindkét klipet jelölték az MTV díjára, az utóbbiért pedig megkapta a Bob Fosse-díjat is. MTV videóklip-díjra jelölték még a következő számokhoz készített koreográfiáit is: a Baby Brandytől (1995), a Will Smith-féle Wild, Wild West video (1999), és Aaliyah Try Againje (2000). Fatima a Backstreet Boys koreográfusa, élő turnéikon is velük dolgozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top