Trend

Magyar porond

Eszenyi Enci immár a legnagyobbaknak járó elismerés birtokában. Nincs mit csodálkozni, tényleg közéjük tartozik. Bajor Imre életét könyv alakban is olvashatjuk. A meleg pedig itt van, és végre kiülhetünk a kerthelyiségekbe, vagy be a moziba, hogy tehetséges fiataljainkat is megnézzük.

A legfiatalabb Kossuth-díjas

Eszenyi Enikő, aki már eddig is Érdemes Művész és Jászai Mari-díjas volt, megkapta az ország egyik legnagyobb színészi elismerését a köztársasági elnöktől – Kossuth-díjas lett. Ő az eddigi legfiatalabb művész, aki ezt az elismerést valaha is birtokolhatta. Vibráló kisugárzása, zseniális színpadi és filmbeli szerepei, végtelen törékenysége egyszerre hihetetlen erejével – mindezt megmagyarázza. A Vígszínházban az ő rendezésében láthatjuk a Shakespeare: Sok hűhó semmiért c. művét, de többek között a Nóra, A vágy villamosa, a Fekete Péter sem jutott volna olyan magasra szereplése nélkül.

Bajor Imre könyvben is

Bajor Imréről furfangosan Bajorimi címmel életrajzi könyvet írt Ruttka Ildikó, és 1800 forintért a legtöbb könyvesboltban hozzá is lehet jutni, a Lícium Art kiadó gondozásában. Imádott gyerekeiről, szerepekről tévében és színházban, szerelmekről, fociról és barátokról egyaránt elolvashat mindent, aki kíváncsi a Whisky imádójára, Bajor Imrére.

Black Neon Party, nemcsak a tévében

Megtartották az első, sőt a második Első Generáció Black Neon partyját is a Hajógyári-sziget Dokk nevű szórakozóhelyén. Itt természetesen élőben is megtekinthetők a sorozat sztárjai, igaz immár nem szinkron hanggal. Ha minden igaz, hagyományt próbálnak kovácsolni a partyzásból a sorozat készítői és kitalálói, mert minden héten ismétlődni fog a rendezvény evéssel, ivással, lemezlovasokkal és az épp aktuális rész megtekintésével, hisz mindez szerda esténként várja az érdeklődőket, rajongókat és kíváncsiskodókat.

Szabad tér, magyar mozi

Kinyitottak végre a szabadtéri szórakozó kertek, helyek, úgymint a Zöld Pardon, a Romkert, a Ráckert és a többi; koncertekkel, tavalyhoz képest csinosított környezettel és még nagyobb lendülettel. A mozikban pedig – hogy annyi magyar vonatkozás legyen, amennyi csak lehet – elkezdték játszani az idei filmszemle díjnyertes alkotásait, többek között Hajdu Szabolcstól a Macerás ügyek c. filmet. Fiatal, pályakezdő színészek és színésznők láthatóak a vásznon, díjnyertesen. Tessék megnézni, érdemes!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top