Trend

Ettek-ittak, jól mulattak

Gyakran a részleteken múlik, hogy az esküvõi vacsora sikeres lesz-e vagy sem. A jól megtervezett esküvõi vacsorával elkerülhetõk a kínos helyzetek, melyek megzavarhatják az ünnepi pillanatok hangulatát.

Ha sok embert várunk ünnepi étkezésre, sok apróságot kell figyelembe vennünk. Tisztázzuk előre a menüt, azt, hogy milyen sorrendben követik egymást a különböző fogások, az ételeket egyeztessük össze az évszakkal, az alkalommal.




  • Mindenre hagyjunk elegendő időt, az aperitifre is. Így a későn jövők sem maradnak le az előételről.



  • A legjobb, ha megmondjuk a főpincérnek, mikor akarunk beszédet mondani, hogy a tányércsörgéssel ne zavarják meg a köszöntőt.



  • Az asztali díszek ne foglaljanak el sok helyet és a tálak legyenek mindenki számára elérhető közelségben.



  • A halhoz, fehér húsokhoz fehérbor dukál, a marha- és vadhúsokhoz vörösbor, de gondoskodjunk alkoholmentes italokról is.



  • Gondolnunk kell az étterem dekorációjára is, már jóval korábban meg kell egyezni a díszítésben, ugyanúgy, mint az ülésrendben.



  • Biztosítsunk egy asztalt az ajándékok számára, valamint vázát a virágoknak.


    Extra kívánságok

    Lesznek olyan gyerekek, akik a leves vagy a zöldség helyett inkább sült krumplit vagy rántott húst szeretnének. Gondolnunk kell a vegetáriánusokra is, és aki allergiás az eperre, az kapjon másféle desszertet. Természetesen nem tudunk minden különleges kívánságnak eleget tenni, de amivel tisztában vagyunk, azt illik figyelembe venni.


    Formabontó vacsora

    Régebben el se tudtunk volna képzelni olyan esküvői lakomát, ahol az ételek nem a hagyományos tálalással, ültetett vacsora formájában kerültek az asztalra. Manapság egyre divatosabb az ételek helyszínre szállíttatása, ahol aztán az ifjú pár kedve szerinti elrendezésben, parti-jelleggel történhet a vendégek kínálása.
    A könnyed, fiatalos esküvők főszereplője lehet a “hidegkonyhás” étkeztetés: az erre szakosodott cégek az elkészített hidegtálakat vagy akár meleg ételt a helyszínre szállítják (nem szabad összekeverni a cateringes cégekkel, akik a tálalást és személyzetet is biztosítják). Ezután már csak a pár ízlésére és ötleteire van bízva, milyen hangulatot adnak a partinak: ennek az étkezési formának nagy előnye, hogy elviseli a műanyag tányérok és evőeszközök jelenlétét is, de akár Zsolnay-készletet is tehetünk mellé.

    A beszélgetős-állófogadás jellegű lakodalom előnye az ültetett vacsorával szemben az, hogy a vendégek ízlésük és éhük szerint választhatnak az ételekből, nem marad a vendéglátók nyakán a rengeteg el nem fogyasztott étel, valamint a vendégek sem érzik úgy, hogy muszáj enniük az eléjük tálalt finomságokból.


    Hidegtálak, ínyencségek

    Ha úgy döntünk, hogy megkeresünk egy céget, amelyik ezzel foglalkozik, ne gondoljuk, hogy csak a “hagyományos” franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs-kínálat létezik. Készüljünk fel arra, hogy a bőség zavarában alig tudunk majd választani a hideg és meleg finomságok közül. Egy kis ízelítő a kínálatból: mézzel-szezámmaggal sült csirkemell, aszalt szilvával töltött pulykamell, makói töltöttkáposzta, tatár beefsteaktál, lazac-, fogastál, sajttál, kagylós tojás, és még sorolhatnám. A szolgáltatás árait nézegetve el kell ismerni, hogy mindenképpen olcsóbb az éttermi áraknál. Összefoglalva tehát mindenkinek ajánlható, aki meghittebb, barátibb hangulatú esküvőt szeretne, mérsékelt árakon, mégis fejedelmi ellátással.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top