Trend

Pezsgõvel eltett epres málnalekvár

Hozzávalók:


  • 45 dkg eper

  • 40 dkg málna

  • 1/8 l száraz pezsgő

  • kg 2:1 extra zselírozócukor

  • 1 zacskó (5g) citromsav



    Elkészítés:

    A gondosan átválogatott, kicsumázott, megmosott és lecsöpögtetett eperszemeket félbe- vagy negyedekbe vágjuk, és 40 dkg-ot kimérünk. Az átválogatott málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük, és 40 dkg-ot kimérünk. Az előkészített gyümölcsöket a zselírozócukorral, a pezsgővel és a citromsavval nagy fazékban jól összekeverjük. Magas hőfokon, állandó keverés mellett felforraljuk, majd további keverés mellett, a habzástól számítva 3 percig bugyogva forraljuk. A keletkezett habot leszedjük. A peremükig megtöltött üvegeket fejtetőre állítva , kb. 5 percig hűtjük.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top