Trend

Tamagocsi-kocsi

Most olyan jármûvet ismerhetünk meg, amely nem csupán meglepõ formájával tûnik ki – a benne rejtõzõ technika, no és legfõképpen az utasok kiszolgálásának módja teljesen eltér a ma megszokottól.




Az áttörés legfontosabb úttörői most is a japán gyártók. Ismerkedjünk meg egy olyan autóval, amelynek minden egyes porcikája a jövő szellemiségét hordozza. A Toyota pod karosszériája teljesen szimmetrikus, az oldalajtók szétcsúszása után könnyedén léphetünk be a tágas utastérbe. Itt négy különálló ülés található, amelyek tetszés szerint forgathatók körbe.





Hagyományos értelemben vett műszerfalat ne is keressünk, a kocsit egy apró joystick-karral kell irányítani. Ehhez elengedhetetlen a fék, a kormányzás, vagy akár a futómű elektronikus berendezésekkel való kiváltása.

A pod ráadásul a család új barátja is lehet, hiszen figyeli a vezetőt és reagál is annak érzelmeire, sőt a kocsit érő külső ingerekre is képes válaszolni. 


Akárcsak egy tamagocsi 





A Sony-val közösen kifejlesztett rendszer a vezető lelkiállapotának megfelelően különböző színben kapcsolja fel az autó elején és hátulján elhelyezett LED-sort, vagyis a kocsi fényeit.

A pod figyeli sofőr pulzusát és légzésszámát, a vezetési stílust, az autó kezelési módjának durvaságát. Például narancssárga lesz, vagyis örül, mikor vezetője közeledik, vagy egy másik pod-dal találkozik a forgalomban.






A rossz-hangulatot jelzi, ha a kocsi lámpái pirosra váltanak, ez nagy fékezés, vagy hirtelen manőver esetén következik be, de a vezető rossz hangulata, esetleges agresszívitása is kiváltja a pod haragját. A kék szín a tulajdonos zavarodottságát, figyelmetlenségét jelzi, és a sor még tovább folytatható.

A dolog lényege, hogy a jelzések nem csak az utasok szórakoztatásáról gondoskodnak, hanem a közlekedés többi résztvevője számára is sok fontos információval szolgálnak. Kérdés már csak az, hogy mindez mikor válik valósággá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top