Trend

Batikoljunk ruhát!

Ez már a selyemfestéshez vezetõ út egy szakasza. Itt már kicsit ügyesnek is kell lenned. De nem kell hozzá más, csak némi viasz, és festék.

Kezdetnek remekül megteszi egy egyszerű pamutpóló. A természetes anyagok amúgyis alkalmasabbak a festésre!





Festettél már tojást? Ez most egy kicsit hasonló. Egy pálcikával kell felvinned az anyagra a viaszt. Ennek legjobb módja, ha a pólót például ráhúzod egy rajztáblára, vagy egyszerűen kifeszíted, de mindenképpen tegyél valami át nem ázó anyagot a két réteg közé. A viasszal olyan mintákat alakíthatsz ki, amilyet csak szeretnél. Nem árt persze előre megrajzolni, és rákopírozni az anyagra.





Ha ezzel kész vagy, jöhet a festék. Arra persze figyelj, hogy ahol a viasz van, ott nem lesz majd festék! Ízlés szerint válogasd a színeket, de vigyázz, hogy olyan anyagokat és színeket válassz, hogy ne fogják majd meg se a ruha többi részét, se egymást.

Ha felvitted a festéket, és a ráírt eljárásokkal rögzítetted is (ne olyat válassz, amivel főzni kell az anyagot, mert akkor mi lesz a viasszal!), már csak le kell szedegetned a viaszdarabokat, és kész is a vadonatúj, abszolút egyéni póló.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top