Trend

A talp – idõsíkok és õselemek szerint

Egy másik módszer szerint talpunkat további három, illetve öt egyenlõ területre is feloszthatjuk - az egyik az idõsíkok, a másik az õselemek szerinti képet mutatja.






Ha alulról haladunk felfelé (vagyis a sarkunk felől a lábujjakig). akkor – mindezt életünkre és tetteinkre tekintva – a múlt, a jelen és a jövő; a test, a lélek és a szellem; a gondolat, az akarat és a cselekedet hármas egységeirő – és még számtalan hasonló ilyen fogalomcsoportól beszélhetünk. Ha például a testsúly egyértelműen a sarokra és az ujjak környékére terhelődik, középen azonban semmi nyoma nincs, akkor az adott személy valószínűleg a múltban gyökerező stabil alapokra építi hétköznapjait. És bár láthatóan jövőképpel is rendelkezik (lábujjai környékére is terhel), a jelenben nem találj a helyét.

Az elemek szerint





Az öt elem (tűz, fa, föld, fém, víz) tana és a meridiánok (vagyis energiakörök) alapján létezik egy harmadik fajta felosztás is. Eszerint a talp képét mind vízszintes, mind függőleges irányban öt-öt egyenlő részre osztjuk fel. Az így kialakult rácsozat alapján megtalálhatjuk a világunkat alkotó öt elem, s a hozzájuk tartozó szervek és érzelmek helyét is a talpunkon, és a nyomásponti kép segítségével mind testünk, mind lelkünk állapotát feltérképezhetjük.

Ha például a nyomásponti képen a második lábujj (a szem zónája) fokozott terhelését látjuk, ez az öt elemhez tartozó energiakörök megbomlását jelzi, hiszen tudjuk, hogy ez az erősebben terhelt lábujj az öt elem közül a fával áll kapcsolatban. A szem a fa elemhez tartozó máj “kapuja” (hiszen ha a májunkkal problémánk van, a sárgaság először a szemünk fehérjén látszik meg). A szem romlása tehát összefüggésbe hozható a máj működési zavaraival, a második lábujj terheltségéről így mindkét szerv veszélyeztetettségére következtethetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top