Trend

A megoldás: kutyapanzió

Nem minden nyaralni vágyó talál olyan rokont, szomszédot vagy barátot, akinek lenne ideje vagy kedve foglalkozni az állattal. Megbízható és kedvezõ lehetõségeket kínálnak a kutyapanziók.

Kutyapanzió



  • Ha kiszemeltünk egy megfelelőnek tűnő helyet kutyánk számára, telefonon rendelhetünk egy tájékoztatót és személyesen is felkereshetjük az intézményt. A látogatásunkat ne jelentsük be előre, így megismerhetjük a panzió valódi életét. Az utazás megkezdése előtt legalább 1 hónappal foglaltassunk helyet a kutyapanzióban.

    • Sajnos nem minden panzió egyforma színvonalon foglalkozik az állatokkal, így érdemes többet is felkeresni mielőtt döntünk. Vannak panziók, ahol szinte szálloda jellegű elhelyezést kapnak az állatok. „Kétágyas” szobákban laknak a kutyusok, esetleg különálló házakban, a gondozók különféle programokat szerveznek nekik, bőséges élelemmel látják el őket. Nem ritka, hogy kedvenceik jobban érzik magukat a „nyaraláskor”, mint mi magunk.


  • Ezeken a helyeken általában kutyakonzervvel és száraz eledellel etetik az állatokat, hiszen az efféle ételeket minden kutya szívesen fogyasztja és nem kell attól tartani, hogy az otthoni étkezési szokásoktól teljes mértékben eltér. Ezen kívül az állatot feltétlenül be kell oltatni, mielőtt elvisszük egy ilyen helyre.


  • Sok állattartó attól tart, hogy a kutyák, macskák nem érzik jól magukat a panzióban, mert az atmoszféra első pillantásra az állatmenhelyekre emlékeztet. Ez az aggodalom legtöbbször alaptalan, főleg a kutyák esetében. De a macskák is jól elboldogulnak a panziókban. A komoly cégek ugyanis törekednek arra, hogy kedvencünk minél előbb otthon érezze magát.


  • Ha gyakran vesszük igénybe ezen panziók szolgáltatásait, törekedjünk arra, hogy mindig ugyanaz a személy jöjjön el kutyánkért és foglalkozzon vele. Egy idő után a kutya megbízik benne és tudja, hogy jó helyre kerül, hiszen ezt a személyt már ismeri és biztos lehet abban, hogy érte megyünk, mint korábban máskor is.


  • Minden esetben beszélgessünk el a gondozóval és bizonyosodjunk meg arról, hogy kutyánkkal egyéniségének megfelelően foglalkozik. Mesélhetünk esetleg kutyánk otthoni szokásairól, hogy hogyan reagál bizonyos dolgokra, személyekre stb. Így könnyebb dolga lesz a gondozónak is.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top