Trend

Az asztrológiai jegyek és a munkastílus

Barlai Zoltán asztrológus szerint a horoszkópunk utat mutathat arra vonatkozóan is, hogyan viselkedjünk a kollégáinkkal, vagy hogy mi magunk milyen területeken lehetünk igazán sikeresek.

Az egyik kolléga könnyedén megoldja a problémákat, a másik inkább beszélni szeret róluk. Az egyik alkalmazott csak arra vár, hogy főnök lehessen, a másik egyáltalán nem vágyik felelősségteljes munkakörre.

Az elemzésnél elsősorban a napjegyünket vegyük figyelembe, ha azt nagyon nem érezzük ránk illőnek, akkor az aszcendensünket. Hátha holnaptól jobban kijövünk még a főnökünkkel is …





Kos

Ilyen vagy a munkában: gyors tempójú, heves, független és lendületes. Csak egy alternatíva létezik a számodra: elsőnek lenni. Gyakran alig tudnak követni a többiek. Nem foglalkozol részletkérdésekkel, a perspektíva és a kihívás érdekel. Ám a kezdeti nagy lelkesedés hamar alábbhagy. Ilyenkor új célokat kell keresned, vagy komolyan erőt gyűjtened. Nem szeretsz mérlegelni, méricskélni, számolgatni, azt teszed, amit éppen az adott pillanatban ösztönösen gondolsz. Legfeljebb később megbánod. Modorod nyers, de egyenes vagy, soha senkit nem támadsz hátba. Sokszor keveredsz vitákba, mert nem szereted a kompromisszumokat. Annál inkább, ha zajlik körülötted az élet.

• Ha főnök leszel: hajtod a többieket, ugyanakkor te is élen jársz a munkában. Mindig kiállsz az alkalmazottaidért.

• Erre kell ügyelned: könnyen lehetsz túlságosan szókimondó, és nem számolsz azzal, hogy a másikat megbánthatod. Ha elbízod magad, meggondolatlan lehetsz. Figyelj arra, hogy a nagy lendületben nehogy eltaposs másokat.

• Ebben a munkakörben lehetsz a legjobb: író, fodrász, fogász, sebész, edző, sportoló.






Bika

Ilyen vagy a munkában: lassú, megfontolt. Félted, óvod mindenedet. Nem szerencsés dolog az asztalodról elvenni bármit is. Számodra a birtoklás, az állandóság jelenti a stabilitást, amire szükséged van. Olyan munkahelyen szeretsz dolgozni, ahol nyugalom, megbízhatóság, biztonság vesz körül. Éppen ezért nem kizárt, hogy az első munkahelyedről is mész nyugdíjba. Jól bánsz a pénzzel. Ami a teherbírásodat illeti, fát lehet vágni a hátadon.

• Ha főnök leszel: Értékeled a beosztottaidat, szereted őket biztonságban tudni, és érdeklődsz is utánuk. Megfizeted a minőséget, mert fontos számodra, hogy egy tárgy tartós legyen. Az alkalmazottaidnak sem kell kapkodnia, ha csak teheted, hagysz nekik másfél órás ebédszünetet is.

• Erre kell ügyelned: Hiába szereted a hagyományokat, néha szükség lehet az újításokra is, jobb lenne, ha nyitottabb lennél rájuk. Időnként jobban fel kéne pörögnöd.

• Ebben a munkakörben lehetsz a legjobb: Bármilyen pénzügyi területen, bankszakmában sikeres vagy. De lehetsz biztosítási üzletkötő, szakács, cukrász, kertész, dekoratőr, művész.






Oroszlán

Ilyen vagy a munkában: született vezető. Szeretsz központban lenni, a beosztottság degradáló számodra. Ha a képzettséged nem is teszi lehetővé, hogy főnök legyél, a saját területeden biztos, hogy vezető beosztású leszel, például irodavezető. Jól ki tudod osztani a munkát a többiek között. Mivel mindig igazat mondasz, mindent el is hiszel másoknak, ezért túl naiv lehetsz. Ám ha egyszer rájössz, hogy valaki átvágott, akkor az az ember kegyvesztett lesz egy életre. Még ha látszólag meg is bocsátasz neki, átnézel rajta.

• Ha főnök leszel: Nem tűröd a kritikus megjegyzéseket. Legfeljebb négyszemközt, ha más nem hallja, nehogy csorba essen a méltóságodon. Egy közös megbeszélésen legfeljebb észrevételeket lehet tenni feléd, de azt is csak finoman. Gyakran félted a helyed, és összeesküvés-elméleteket gyártasz. Szereted, ha megdicsérnek.

• Erre kell ügyelned: Ne légy gőgös, nagyképű, zsarnok, ha magas pozícióba kerülsz. Ne akard, hogy tartsanak tőled a beosztottjaid, mert hajlamos vagy élvezni a hatalom eme velejáróját. Ne sértődj meg olyan könnyen.

• Ebben a munkakörben lehetsz a legjobb: bármilyen vezető pozíció, színész, vállalkozó, menedzser, rendező, ékszerész.






Szűz

Ilyen vagy a munkában: minden részletre kiterjedő figyelemmel fordulsz a feladataid felé. Nagyon jó kritikus vagy. Ha van egy ezeroldalas beadvány, biztos, hogy vakon odanyúlsz, ahol hiba van. Csak azt tartod tökéletesen elvégzett munkának, amit te magad csinálsz. A másiké soha nem lehet megfelelő számodra, ezért állandóan kijavítod. Szorgalmas vagy, szereted a rendet, a pontosságot. A legjobb akarsz lenni abban, amit éppen csinálsz. Ha még valaki nem tudná: a Szűz gyűlöli a hazugságot (akárcsak a többi jegy).

• Ha főnök leszel: Mivel mindent szóvá teszel, és nem tudsz elsiklani a dolgok felett, sikertelennek, feleslegesnek, megalázottnak érezhetik magukat a beosztottaid. Még akkor is, ha általában igazad van. Ha vannak fölötted, nekik is tökéleteset akarsz nyújtani, ezért gyakran hárítod a hibákat a beosztottaidra. Ugyanakkor alapos, figyelmes vagy.

• Erre kell ügyelned: Ne rettegjenek a kollégáid attól, mikor találsz újabb hibát a munkájukban. Mivel gyakran fogalmazol nyersen, figyelj arra, hogy a megfelelő formában tedd szóvá a dolgokat, és ne keress a kákán is csomót.

• Ebben a munkakörben lehetsz a legjobb: Bárhol, ahol precíz, pontos munkára van szükség, vagy ahol valaki keze alá dolgozhatsz. Jó kritikus, minőségellenőr, könyvelő, könyvtáros, gyógyszerész, órás, asszisztens lehet belőled.






Mérleg

Ilyen vagy a munkában: kedves az emberekkel, életvidám természetedet átragasztod környezetedre. Könnyedén elintézed a kényes ügyeket. Mivel nem akarsz megbántani másokat, nem harcolsz, inkább kerülöd a vitákat. A béke érdekében a kompromisszumokat keresed. Szereted a kényelmes munkahelyet, ahol világos, levegős a tér. Szép, harmonikus dolgokkal veszed körül magad. Ha lehet, zenét hallgatsz, képeket teszel a falra.

• Ha főnök leszel: A kollégáid között remekül elsimítod a konfliktusokat. Aki szereti a hangos szóváltásokat, attól inkább megválsz. Vidám hangulatú munkahelyet biztosítasz, ahol igazságos lesz a feladatok elosztása.

• Erre kell ügyelned: vigyázz, hogy a dolgok ne csússzanak ki a kezed közül. A problémákat fölösleges a szőnyeg alá söpörnöd, mert előbb-utóbb úgyis meg kell oldanod őket.

• Ebben a munkakörben lehetsz a legjobb: Diplomata, művész, kozmetikus, illatszerész, reklámszakember, jogász.

(A többi asztrológiai jegy elemzését megtalálod a Maxima november 2-án megjelent számában!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top