Trend

A valóságos feleségek

Bár sokan magukra ismernek a Született feleségek címû sorozat láttán, a magyar nõk élete és sorsa kicsit más. Megkerestük a karakterek hazai megfelelõit, és megmutatjuk, hogyan élnek és milyen problémákkal küszködnek.

Judit férjnél van, mint Bree, és ugyanúgy két gyereket nevel,
a 9 éves Royt és a 7 hónapos Cloét.





• Háztartásbeli?
A Jeruzsálemi Héber Egyetem bölcsészettudomány szakán végeztem, később a Műszaki Egyetemen szereztem gazdaságmérnöki MBA-diplomát. A férjemet Izraelben ismertem meg, összeházasodtunk, de a fiam itt született.
A karrierem szépen ívelt felfelé, a második alkalommal már egy bevásárlóközpont marketingigazgatói székéből mentem szülni.

• Otthon maradhat a gyerekeivel?
Amerikában az állam nem támogatja, hogy az anya szülés után otthon maradjon, csak akkor lehet háztartásbeli, ha a férje el tudja tartani. Egy magyar család egy fizetésből képtelen megélni. Nem sokkal a fiam születése után visszamentem dolgozni, és a gyerekemet tulajdonképpen a szüleim nevelték. Megbántam, mert Roy nélkülem nőtt fel, és lemaradtam dolgokról. Ezért Cloéval hosszabb ideig leszek otthon, és később sem teljes gőzzel fogok visszatérni a munkába. Ma már a gyerekeim sokkal fontosabbak.

• Maximalista?
Az a típus vagyok, aki folyton többre vágyik. Ennek köszönhető, hogy a szakmámban is mindig előrébb jutottam. Mondhatni, hogy maximalista vagyok, hiszen sokat várok el a gyerekeimtől és a férjemtől is.

• Katonás rendet tart?
Szeretem, ha rend van körülöttem. Felállítottam bizonyos szabályokat, amiket a családom kevéssé tolerál. Nem bírom a rendetlenséget, a chips- és csokievés például tiltott az autóban. A férjem mindig azt mondja, attól még, hogy kiborult az üdítő a padlóra, nem dől össze a világ, fel lehet törölni. De rosszul
tűröm az ilyen helyzeteket.

• Túlzottan törekszik a tökéletességre?
Tudom, hogy néha túlzásokba esem. A fiamtól is sokat várok el, nem csak az iskolában kell jól teljesítenie, szeretem, ha a viselkedésére is ügyel. Ehhez képest nagyon toleráns, mindenben próbál megfelelni. Persze időnként igyekszem visszafogni magam, és elhalmozom szeretettel, kicsit el is van kényeztetve.

• Konyhatündér?
 Minden este főztem valami finomat, de a férjem a munkahelyén, a fiam az iskolában evett, tehát felhagytam ezzel. A hétvégeket pedig tartalmasabb programokkal, például kirándulással töltjük.

• Fontos számára a megjelenés?
Egy nő mindig legyen ápolt és csinos. Most ugyan nincs túl sok időm, de igyekszem adni magamra.

Szilvi exmodell, és férjezett, akárcsak Gabrielle. Jelenleg főállásban a 14 hónapos Alfréd édesanyja.






• Hogyan alakult a modellkarrierje?

Tizenhat éves korom óta modellkedem. Divatbemutatókon vettem részt,
1995-ben Budapest Szépének választottak, és izgalmas külföldi munkáim voltak, Koreától kezdve Sydney-n át Milánóig és Párizsig sokfelé megfordultam. Közben elvégeztem a tanítóképző főiskola óvodapedagógia szakát, és jártam Földessy Margit színiiskolájába is. Számos reklámfilmben, több amerikai–magyar produkcióban, aztán az Első generáció című magyar sorozatban, később pedig a Szeress mostban is szerepet kaptam.

• Milyen a kapcsolata a párjával?
A férjemmel Horvátországban találkoztunk, ahol én egy fürdőruha-katalógus fotózásán vettem részt, ő pedig a barátaival nyaralt. Öt és fél év után házasodtunk össze, lassan nyolc éve vagyunk együtt. Habár a férjem szintén üzletember, ahogy a sorozatban Gabrielle párja, a hasonlóság ennyiben ki is merült közöttünk. Nem csalom a férjemet senkivel, pláne nem
a kertészünkkel, aki már hatvan felé jár. Nem azért hagytam el a modell­pályát, amiért Gabrielle, én nem akartam kitartott feleség lenni, szerettem dolgozni. A házasságkötésünk után is modellkedtem. Azért vonultam vissza, mert várandós lettem, és a családot választottam. Régóta tudatosan készültem az anyaságra, és a párommal mindketten nagyon akartunk gyereket. Jó ideig biztosan nem megyek vissza a szakmámba, pedig megtehetném, hogy a gyereket akár egész napra egy bébiszitterre bízom, de nem akarom, mert szeretnék
minél több időt a kisbabámmal tölteni. Pedagógusként
tudom, hogy az első három év a legfontosabb egy gyerek életében, ezt szem előtt is tartom.

• Ő is unatkozik?
Nem állítom, hogy nincs Magyarországon Gabrielle-hez hasonló nő, de én nem ez a típus vagyok. Bár nem kerestem rosszul, sosem a pénzért dolgoztam, egyszerűen szerettem a munkám. Másrészt fontosnak tartom, hogy a férfi lássa, a nő is meg tud állni a saját lábán. Ezért mindig csinálok valamit, dolgoztam krupiéként kaszinóban, elvégeztem egy újságíró- és riporteriskolát, és folyamatosan nyelveket tanulok.
A valóságban a férfiaknak nem imponál hosszú távon egy olyan nő,
akit aranykalitkába lehet zárni, és aki nem csinál a világon semmit.
Ahogy a sorozatban is látjuk, ennek sosincs jó vége, az asszony előbb-utóbb unatkozni kezd. Nem tudom elképzelni, hogy egész nap csak otthon üljek, még akkor is, amikor a gyerekem már oviba jár, és azért ne dolgozzam,
mert a férjem úgyis el tud tartani. Négy éve vagyok ügyvezető igazgatója egy szépészeti lézerklinikának. Persze ez nem effektív napi munkát jelent, és a baba
mellett nem csinálom olyan intenzitással. Alfréd nagyon jó és okos gyerek, vele könnyű, de szeretnék még legalább két lurkót vállalni. Ugyanis nagyon fontos számomra, hogy testvérek között nőhessen fel.

• Számára is fontos az öltözködés?
Szeretek csinos, jól öltözött és divatos lenni. Odafigyelek a minőségre, kedvelem a márkás dolgokat, de nem vagyok annyira vásárlásfüggő, mint a sorozatban Gabrielle. Engem elsősorban
az tesz boldoggá, ha a családommal lehetek, nem maga
a vásárlás, és nem is szórom két kézzel a pénzt. Nem tetszik, amikor a nőkről azt mondják, hogy csak vásárolgatni tudnak. De ahogy Gabrielle, én is nagyon odafigyelek a megjelenésemre, éppen ezért nemcsak testileg, hanem lelkileg is formában tartom magam, rendszeresen jógázom.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top