Légy vidám és járj kényelmesen…

nlc | 2007. Április 02.
A legtöbb csecsemõ tökéletes lábakkal születik, és a legjobb módja annak, hogy megõrizzük ezt az állapotot, ha a láb fejlõdésének elsõ éveiben különleges gondot fordítunk a lábbelik kiválasztására.




A Scholl idén már Magyarországon is bemutatta legújabb, kifejezetten gyerekeknek tervezett kollekcióját. A Scholl Mister Baby lábbelik igazodnak a kicsik növekvõ mozgásigényéhez, és megfelelő tartást biztosítanak lábuknak egész nap 17-től 28-as méretig. A Scholl Junior cipőkben, amelyek 29-es mérettől kaphatók, a tudományos alapokon kifejlesztett technológiák párosulnak a divatos megjelenéssel.


Annak érdekében, hogy gyermekeink lába felnőtt korukra is tökéletesen egészséges maradjon, gondosan kell nekik cipőt választani. Osszuk meg gyermekünkkel már kiskorától kezdve a szép és egészséges láb titkát!

Hogyan válasszunk helyesen cipőt gyermekünknek?

Cipővásárláskor érdemes gyerekünk lábát megfelelően képzett szakemberrel megméretni, és segítségét kérni a cipő kiválasztásánál. Azon túl, hogy a cipő mérete pillanatnyilag megfelelő, ajánlatos fűzős vagy tépőzáras cipő mellett dönteni, hiszen így a növekedés és a kényelem szempontjait figyelembe véve szorítható vagy lazítható a cipő, ha a láb egyszer már hozzászokott.





Hogyha úgy vesszük észre, hogy gyermekünk lába nem megfelelően fejlődik (pl. haránt- vagy bokasüllyedése van), keressük fel háziorvosunkat vagy egy lábspecialistát. A korai lábproblémák egészen könnyen orvosolhatók a fejlődés szakaszai során, és számos láb-szakorvosnak vannak széleskörű tapasztalatai gyereklábak kezelésében. Ők is meg fogják erősíteni, hogy a kis problémák korai kezelése a legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a nagyobb baj kialakulását a továbbiakban.










Exit mobile version