Trend

Petthing a kirakatban!

Napok óta egyfolytában megy a petthing az egyik budapesti bankfiók kirakatában. Ráadásul éjjel-nappal nyugodtan bekapcsolódhat bármelyik járókelő. Aki nem bánja, hogy közben nézik, április 5-ig még simán petthingelhet egy jót a Dohány utca 65. szám alatt.

Aki arra számít, hogy valamilyen pajzán akcióba vagy pornóforgatásba csöppen a budapesti belváros kellős közepén, az csalódni fog. A Petthing ugyanis valójában nem más, mint egy játékos PET-palackfal a Dohány utca 65. szám alatti OTP bankfiók kirakatában. A műanyag palackokból kirakott mező plasztikusan kiáll az eredeti falsíkból, és kúszónövényként végigfut a homlokzaton. A palackok le- és átcsavarozhatók, sőt némelyik világít is. Vagyis aki ügyes, bármilyen alakzatot kirakhat, és üzenetet hagyhat az utána érkezőknek.

Így néz ki a Petthing működés közben:

 

A Petthing tervezője két fiatal, Baróthy Anna (Szövetség ’39 Alkotócsoport) és Kukucska Gergely (Virtuál Mogyoró Stúdió). Segítőtársaikkal a 30 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál és az OTP Bank közös pályázatára, a Kreatív Kirakat versenyre készítették el a művészetet, építészetet és környezetvédelmet játékosan ötvöző alkotásukat.

A Petthing a 12-es sorszámmal gyűjti a közönségszavazatokat a Kreatív Kirakat pályázaton.
Szavazni lehet az interneten a www.btf.hu/kirakat honlapon, illetve normál díjas sms-ben az installáció kódszámával a 06-30-444-4350-ös telefonszámon.
A közönségszavazás április 5-én 20 órakor ér véget.
A voksolók között száz belépőjegyet sorsolnak ki a budapesti Thália Színház előadásaira.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top