Trend

Így vészeld át az esőt: variációk gumicsizmára

Kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de folyamatosan esik az eső. A szandálok és a tűsarkú cipők helyett így a gumicsizmák váltak aktuális viseletté. Megmutatjuk, hogy mit hordj, ha szeretnéd elkerülni a felfázást.

Esik. Ráadásul megállás nélkül, nekünk pedig minden reggel össze kell szedni a gyereket, megsétáltatni a kutyát, elintézni a bevásárlást, ráadásul mindezt bokáig érő vízben és orkánerejű szélben. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása pedig már minden cipőnket eláztatta, így aztán lassan a gumicsizma-ellenezők is kénytelenek lesznek beruházni egy-egy párra. Alternatívákat mutatunk arra, hogy hogyan lehet átvészelni az esőt divatosan és mégis szárazon, anélkül, hogy a gazdaboltok cseppet sem szépségdíjas gumicsizmáiba kényszerítenénk a lábunkat.

Színesen a sárban

A lehangoló sötétzöld, fekete és barna darabok helyett színes, mintás csizmákat is választhatunk, kínálat ugyanis van bőven. Ezek a fazonok azért is lehetnek praktikusak, mert a párás, csapadékos időjárás hátulütője, hogy a látási viszonyok korlátozottak, ezért elővigyázatosságból nem árthat néhány feltűnőbb darab. Minél harsányabb az árnyalat, annál hamarabb vesznek észre minket az autósok – ezt az érvet akkor is jó megfontolni, ha gyereknek keresünk csizmát. Gumicsizma-vásárlásnál a szín mellett még arra is érdemes odafigyelni, hogy csak olyat vegyünk meg, ami passzol a lábunkhoz, ha valahol szorít, akkor kidobott pénz, ugyanis a gumiból készült lábbelik nem fognak tágulni egyetlen millimétert sem. A nagyon kemény anyagból készült csizmák hosszú távon kényelmetlenek lehetnek, ezért a választásnál ezzel is számolni kell.

Chooka
Chooka
Blackbird
Blackbird
Gumicsizmabolt.hu
Gumicsizmabolt.hu

Attól, hogy gumi, még lehet elegáns

Bár a fröccsöntött lábbelikről elsősorban nem az elegancia jut az emberek eszébe, mégis jó tudni, hogy léteznek olyan darabok is, amelyek akár a bőrcipőkkel is felveszik a versenyt. Viselésükhöz egy adag bátorságra is szükség lesz, de egy próbát megérnek. A gumiból készült cipő ugyan szakadó esőben nem a legjobb megoldás, azonban ha az elegáns megjelenés követelmény, akkor vagy eláztatjuk a kedvenc bőrcipőnket, vagy a tárgyalás előtt átcseréljük a csizmát valami mutatósabb darabra, de a kosztüm mellé egy gumibalerinát is választhatunk, amely tuti befutónak számít az idei szezonban. Vastag (50–100 den-es) harisnyával és A vonalú szoknyával hibátlan párosítás. A gumiból készült lovaglócsizmák is jól működnek elegánsabb darabokkal, itt arra érdemes figyelni, hogy vagy szoknyával, vagy szűk szárú nadrággal hordjuk. Szűk szárú indigókék farmerrel, fehér inggel és zakóval kombinálnánk. Még mindig gumi és még mindig elegáns, de már az extrémebb darabok híveinek csizmája lehet a képen látható piros lábbeli. Szoknyával és nadrággal egyaránt jól mutat, de egy ilyen harsány színű cipő mellé illik felvenni valami hasonlóan élénk színű kiegészítőt is.

Colors of California
Colors of California
Dechatlon
Dechatlon
Aqua Italia
Aqua Italia

Extrémen az esőben

A gumicsizma-kínálat mostanra annyira bőséges lett, hogy az extrémebb divat kedvelői is könnyedén találnak nekik tetsző darabokat. Tavaly télen a bokacsizmáké volt a főszerep, így aztán senki sem csodálkozhat, hogy a hosszú szárú gumicsizmák mellett időről időre bokacsizmákat is találhatunk. Vékony lábúak szoknya mellé is hordhatják, de azzal érdemes számolni, hogy az ilyen fazonok optikailag erősítik a bokát. A fűzős vagy masnis csizmák is egyre közkedveltebbek lettek az elmúlt néhány szezonban, a fűzők ezekben az esetekben semmilyen funkcióval nem bírnak – tágítani vagy behúzni nem lehet vele –, ezért érdemes olyan fazont választani, amely passzol a vádli méretéhez, ugyanis a túlságosan bő csizmaszár nem sokat ér eső idején.

Chook
Chooka
Gumicsizmabolt.hu
Gumicsizmabolt.hu

Esőtűrő holmik

Az eső elleni védekezés nem merül ki a gumicsizmákban, az esőkabát és az esernyő legalább annyira az öltözék szerves része, mint a pocsolyabarát cipő. Ernyőből olyat érdemes választani, ami bírja a strapát, az aluljárókban árult 500 forintos darabok az első sarok után megadja magukat. A jó ernyőt onnan lehet felismerni, hogy az anyagot kifeszítő fém-„rudakat” nem lehet egy egyszerű mozdulattal elhajlítani, ha pedig a tartósság szempont, akkor ne válasszunk összecsukható ernyőt.

Esőkabátból az számít praktikusnak, ami kis helyen is elfér, akár a táskában is. Arra számítani kell, hogy a túlságosan olcsó darabok a varrás vagy a forrasztás mentén könnyen szétszakadhatnak. Valamint azzal is jó tisztában lenni, hogy az orkánból készült kabátok a szél ellen jól védenek, de az esővel már nem birkóznak meg olyan könnyen. Aki pedig a szakadó eső ellenére sem hajlandó lemondani a bringázásról, az viaszosvászonból készült vízhatlan táskákat választhat.

Trend-design
Trend-design
Dechatlon
Dechatlon
Cangira
Cangira

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top