Trend

Észrevehetetlen hölgyből angolszász díva

Igazi ritkaságra bukkant Lakatos Márk: egy rég elfeledett kor nagyasszonyát találta meg Mariannban.

Mariann a legkedvesebb vendégem volt, aki valaha a szalonban járt. Kedvességénél már csak szégyenlőssége volt feltűnőbb. „Én itt sem vagyok” – mintha ezt írta volna a homlokára, kerülte a tekinteteket, és főként a tükörképét. Észrevétlennek maradni, ez volt a mottója, pedig én már belépésekor láttam, hogy az angol történelem dívái elevenedhetnek meg egy kis játékkal Marianna személyében.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

Rá mondják, hogy fehér bőrű, szeplős, vékony hajú, igazi „ír” típus. Magyarországon, a középbarna szépasszonyok hazájában szinte üdítő jelenség stylistként egy egzotikusabb, északibb típust kezelésbe venni. Nekik ugyanis nagyon sok minden sokkal jobban áll, mint a tipikus magyar lányoknak, de meg kell tanulniuk az alkatukkal, bőrszínükkel, tónusaikkal nagyon ügyesen játszani.

Mariann egy keresztben csíkos felsőben érkezett – ami hát lássuk be, nem volt a legszerencsésebb választás: kiemelte erős derekát, széles vállait. Hozzá választott egy térdben vágott farmerszoknyát, ami alul kicsit fodrozódott, illetve fekete egyszínű leggingset csíkos zoknival. Vékony szálú haját leengedve viselte, sminket egyáltalán nem hordott.

Első lépésként Viktorral szinte egyszerre mondtuk – vörös lesz Mariann, ami az ír, északi jellegét valóban kiemeli. Formára egy enyhén befelé kunkorodó, egyszerű esésű, könnyen kezelhető frizurát vágtunk neki, ami a tartás nélküli hajának ívet, formát adott.

Sminkjét nagyon visszafogottra álmodtuk meg. A vörös hajszín festőanyagával kicsit áthúztuk szemöldökét is, hogy még jobban kiemelje szemei vakító, gyönyörű tengerkék színét. Mariann szemei olyan elevenek, hogy azokon erősíteni nem volt tovább érdemes, a vörös hajhoz egy igéző, csillogó vörös rúzst választottunk, hogy teljessé tegye az ír díva imázsát.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

Mariann öltöztetése borzasztó izgalmas feladat volt. Hogyan mutassuk meg ennek a különleges lánynak, hogy ő valóban az? Olyan ruhákat választottam neki, amelyek nem kihívóak, amelyekben képes jól érezni magát, és elhiszi, hogy az ő alkatának megfelelően is lehet szexin, csinosan felöltözni. Fontos kellék volt a Triumph alakformáló fehérneműje, illetve a push-up melltartó, amin a Lauren Vidal ejtett nyakú lezser tunika roppant elegánsan mutatott, és Marks and Spencer fekete nadrággal és egy velúr bokacsizmával máris sokkal magabiztosabb tartást tudtunk elérni Mariannál.

Ez az északi típus az ún. tavasz kategóriába tartozik, a visszafogott szürke mellett jól áll neki még a türkiz, a barackos árnyalatok, az élénkzöld vagy a khaki is. Mariann az átalakító napunk végére igazi angolszász dámává varázsolódott, mintha VIII. Henrik udvarából lépett volna ki.

Szett:
Triumph alakformáló fehérnemű
Lauren Vidal szürke felső
Marks and Spencer fekete nadrág
Ikon fekete velúr bokacsizma
Mango karperec

Bőrápolás:
Normál-kombinált bőrre való 2. Clinique tisztítás
3 lépéses tisztítórendszer – Clinique
Moisture Surge Extra Hidratálás
Turnaround koncentrátum – éjszakai krém

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top