Trend

Búskomor feketéből vadító szőke ciklon

Vajon meddig érdemes saját határainkat feszegetni? Ezt a kérdést sokan teszik föl maguknak. Ahogyan Lakatos Márk legutóbbi vendége, Zsóka is, amikor egy hét órán át tartó hajfestés során feketéből szőkévé varázsolták.

Adott egy fekete, ritkás hajú, rozáceás arcú nő, aki egy keserű válás után két gyermekét egyedül neveli, szomorú, lehangolt, és láthatóan a legkevésbé sincs önmagával kibékülve. Nem kevesebbre vállalkoztam Zsóka esetében, mint hogy felemeljem, megrázzam és megmutassam neki: attól függetlenül, hogy valaki molett, vagy éppen nem hibátlan az arcőre, még igenis lehet vagány és szexi!

További fázisfotókért kattints a képre
További fázisfotókért kattints a képre!

A változásért mindent

A vékony szálú, sötét haj nagyon világos hajbőrön éppen olyan, mint kiszáradt faág a hófedte, téli tájon, vagyis: azonnal szemet szúr. Világos hajszínnel viszont már kisebb a kontraszt, így remekül palástolható ez a probléma. Rögtön eszembe jutottak azok a belevaló szőke nők, mint amilyen például Brigitte Nielsen vagy a Yazz & The Plastic Population énekesnője. Zsóka világító kék szemei és halvány bőre remekül adták a lehetőségét, hogy belőle is egy ilyen csaj legyen, ezért vettem egy nagy levegőt és elmondtam neki, mire gondoltam. Érdekes módon teljesen nyugodt maradt. Mondanom sem kell, feketéből szőkét csinálni a legbonyolultabb festési fortélyokat követeli, ezért hatalmas kihívás előtt álltunk. Zsóka nagyon nehezen eresztette el a hajszínét, a szó szoros és átvitt értelmében is: maratoni, hétórás festési folyamat következett. Az új hajszín viszont csodálatos lett, és Zsóka egyre jobban kezdett hasonlítani ahhoz a nőhöz, akiről – ez közben derült ki – korábban már lemondott.

Az extrém szemüveg öltöztet

A Clinique szakemberei a Redness termékcsalád tagjaival kezelték Zsóka kipirosodásra hajlamos és száraz arcbőrét sminkelés előtt. Ezután következett az Even Better Makeup SPF 15 alapozó, aminek olajmentes formulája védelmet nyújt a napsugárzás ellen, ezzel is óvva a rozáceás bőrt. A szemhéjakra gyönyörű füstös hatású smink készült, csokoládébarnából és feketéből, a szempillákat pedig hatalmasra spiráloztuk.

További fázisfotókért kattints a képre
További fázisfotókért kattints a képre!

Zsóka öltöztetésénél több szempontot vettem figyelembe. Az alma testalkatot kiválóan ellensúlyozza ez az egyszerű szabásvonalú Marks & Spencer nadrágkosztüm, amihez egy szimpla fekete felsőt és egy vidám, tarka sálat adtam rá. A hosszú ujjú, fekete Lauren Vidal egyberuha előnyösen takarja az alakból azt, amit takarni szeretnénk, mégis megmutatja, ami szép. A 180 centis magasság kompenzálására választottam a csinos, világosbarna balerinacipőt, nőies, és ugyanakkor rendkívül kényelmes viselet. Amit még tanácsoltam Zsókának, az egy nagyon divatos, vastag keretes szemüveg volt, ettől még fiatalosabb, sikkesebb lett a külseje.

Lehet, hogy a változás elsőre drasztikusnak tűnik, és valóban, Zsókát mintha kicserélték volna. Végre az a mutatós, vagány nő lett belőle, aki legbelül mindig is volt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top