Trend

Szőrtelenítés utáni hónaljápoló praktikák

Nyáron a szokásosnál is többször borotválkozunk, éppen ezért fokozottan igénybe vett hónaljunk is igényli a megfelelő utógondozást. Jöjjön néhány bőrkényeztető praktika.

Talán mivel nincs annyira szem előtt, sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni hónaljunk bőrének ápolásáról. Pedig a borotválkozással felsértjük ennek az igen érzékeny területnek a hámrészét, így nem árt megfelelően ápolni, hogy megelőzzük a gyulladást, valamint a további bőrirritációt.

Közvetlenül epilálás után, ha lehet, ne menjünk strandra, ha tudunk. Szánjunk időt inkább a bőrünk regenerálására, és részesítsük gyengéd utógondozásban. Vannak kifejezetten borotválás utáni, nyugtató olajak, de szükség esetén a babaolaj is megteszi.

Szőrtelenítés utáni hónaljápoló praktikák Szeretnénk elkerülni, hogy bőrünk szárazzá és érzékennyé váljon? Ha kifejezetten érzékeny a bőrünk, és szeretnénk házi praktikákkal elejét venni a szőrtüszők gyulladásának, akkor érdemes nagyanyáink kedvencét, az uborkapakolást alkalmazni. Elég egy-egy szelet belőle, de akár lereszelve is alkalmazhatjuk az igénybe vett terület nyugtatására.

Sokan az aloe verás kozmetikumokra esküsznek, ha az irritált bőrfelület nyugtatásáról van szó. Igazuk is van, de ha éppenséggel nekünk palántaformában van csak otthon, még jobb.
Elég egy lecsippentett hajtásvégnyi belőle, az ebből kisajtolt zselés anyag elég is lesz az igénybe vett hónaljakra. A körömvirág szintén áldásos hatást fejt ki a sérült bőrön, alkalmazzuk zsírosabb krém vagy teás borogatás formájában.

Komolyabb gyulladáskor alkalmazhatunk hidrokortizont tartalmazó kenőcsöt, spray-t, arcunkat különösen óvva.    

Tudjunk meg többet a hónalj biológiájáról!
Dr. Pónyai Katinka bőrgyógyász: „Anatómiai elhelyezkedése miatt a hónalj bőre igen érzékeny. Bár testünk teljes felületén verejtékezünk, a hónaljnál érezzük a legintenzívebben, hiszen innen párologtatunk a legnehezebben, az állandó nedvesség miatt pedig a bőr könnyen felázik. Ráadásul a szorosan egymáshoz fekvő bőrfelületek következményeképpen a hónalj állandó dörzsölő hatásnak van kitéve, amit az epilálás különböző fajtái csak tovább rontanak. Mindezek miatt a hónalj bőre nagyon könnyen irritálódik – az allergiás bőrreakciók is szinte itt jelentkeznek először. A Dove dezodorok, roll-onok és stiftek a szőr eltávolítása után közvetlenül is használhatók, segítenek puhává és simává tenni a bőrt.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top