Trend

Receptek az illatos lakáshoz

Szeretnéd, ha az otthonodba belépve friss, kellemes illat fogadna mindenkit? Megmutatjuk, milyen egyszerű praktikákkal és alternatív csodaszerekkel érheted mindezt el.

Receptek az illatos lakáshozBódító virágok
Egy virágmező illatát varázsolhatod a négy fal közé egy jól kiválasztott csokorral is. A legerősebb illatú a frézia, ami amellett, hogy lakásparfümként is kitűnő, látványként sem utolsó. A fejfájósak óvatosan bánjanak az „adagolásával”.

Természetes aromák
Ha a tartós, hosszan lecsengő illatoknál jóval fontosabb számunkra a természetesség, akkor a lakásillatosítást összekapcsolhatjuk a konyhabeli tevékenységünkkel is. Süssünk mézes, fahéjas vagy csokis sütit! Az átható, édes illatok az egész lakást megfűszerezik, és az ehető végeredmény is eléggé csábító.

 
Frissítő felmosás
A kedvenc gyöngyvirág-, fenyő-, vagy akár rózsaillatú felmosónkat is használhatjuk illatosítóként, és nem csak heti rendszerességgel. Ha naponta végigfutunk a felmosórongyunkkal a lakáson, akkor szinte állandóan „tisztaságérzésünk” lehet.

Szellőztetés
Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy egy madárfüttyös erdőre nézzen a háza, ráadásul harapni valóan friss levegőn. Ennek ellenére nem árt rendszeresen szellőztetni (ha lehet, nem csak reggel és elalvás előtt), hogy a „fáradt” levegőt, a szennyező anyagokat kiűzzük lakóterünkből.

Illatosítók
Gyors és állandó illatot biztosító megoldás a nádakkal kapható diffúzor, a konnektorba helyezhető elektromos légfrissítő, valamint az állítható rendszerességgel permetező automata légfrissítő is. Persze ott vannak még az illatgyertyák, a füstölőpálcikák, az illóolajok, a pot pourrik, sőt a lakásillatosító spray-t se felejtsük el. Mindez millióféle illatban – csak győzzünk választani közülük!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top