Trend

Készítsd el Kleopátra fürdőjét otthon!

Kétezer év telt el, de még mindig nők sokasága áhítozza a világ leggyönyörűbb asszonyának tartott Kleopátra legendás szépségét. Ha te is köztük vagy, megosztjuk veled az egyiptomi királynő 2000 éves fürdőjének receptjét.

Az időszámításunk előtt 69-ben született Kleopátra időtálló szépségét már kortársai, de a későbbi nemzedékek tagjai is a híres mézes-tejes elixírjének tulajdonították. Az ókor legendás szépasszonya egyes források szerint naponta merült el jól bevált szamártejes fürdőjében, hogy megőrizze bőre bársonyosságát. Bár lenyűgöző szépségét senki nem vitatta, mégis egyesek azt tartották róla, kisugárzása és lénye volt az, ami igazán különlegessé tette őt. A férfiak a lábai előtt hevertek, de Plutarkhosz, a krónikás feljegyzései szerint nem voltak ezzel másként a gyengébbik nem képviselői sem. „A nők istenítették, úgy öltöztek, úgy viselték a hajukat, ahogyan ő.”
Ennek ismeretében nem is csoda, ha szépségének titka szájról szájra terjedve fennmaradt ennyi időn át. De nézzük magát a receptet!

Saját, proteinekben és vitaminokban gazdag Kleopátra-fürdőnkhöz ha tudunk, szerezzünk be 1-1,5 liter házi tehén- vagy kecsketejet, de jobb híján megelégedhetünk bolti tehéntejjel, avagy szója-, rizs-, netán zabtejjel is (Kleopátra szamártejet használt). A jótékony és természetes szépítőszer az érzékeny, száraz bőrrel csodát tesz, megnyugtatja, hidratálja, vagyis puhává varázsolja testünket, emellett érezhetően rugalmasabbá válik tőle a bőr, és könnyebben kisimulnak segítségével az apróbb ráncok is.

A fürdő másik fő alkotóeleme a méz, ebből Kleopátra negyedcsészényit használt, de természetesen, ha ennél többet teszünk bele, csak fokozzuk a hatást. A méz legfontosabb pozitív tulajdonságai között szerepel, hogy igen gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, aminosavakban és vitaminokban, ráadásul gyulladáscsökkentő és baktériumölő is.

Készítsd el Kleopátra fürdőjét otthon!

Ha valóban olyan pompázatos fürdőt szeretnénk, amilyet Kleopátra naponta vett, végezetül tegyünk a vizünkbe illóolajokat, virágszirmokat. A királynő kedvencei között a mandula, rózsa, jojoba, pacsuli és a szantálfa szerepelt, de segítségképp jöjjön az általa használt olajok egyik leggyakoribb kombinációja: 1 teáskanál jojobaolaj, 4 csepp rózsaolaj, 5 csepp pacsuliolaj, 5 csepp szantálfaolaj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top