Trend

Az öt legszuperebb kellék fürdéshez

Összeszedtük, mik azok az apróságok, amikkel feldobhatod magad egy kellemes fürdő során. Következzenek a tökéletes fürdés kellékei.

Gyertyák és illatgyertyák a meghitt hangulatért
Igazi nagyágyúk a lazító fürdők szerelmeseinek körében. Legyen szó a kád peremét dúsan dekoráló színes kis gyertyákról, vagy csupán egy-két aromaterápiás darabról, egész biztos, hogy az egyik legjobb mód arra, hogy megfelelő hangulatba kerülj és lazítani tudj. Rossz kedv elűzésére, de önmagunkba való fordulásra is tökéletes, nyugtató eszköz, de arra vigyázni kell, hogy megfelelő helyre, vagyis tűzbiztos közegbe helyezzük!

Az öt legszuperebb kellék fürdéshez

Könyv, hogy végre nyugodtan falhasd a betűket
A kádfürdőzés olyan intim közeg, ahol jó eséllyel nem kell tartanunk „váratlan betolakodóktól”. Ha megfelelően csendes a lakás, vonuljunk a habok közé félbehagyott vagy régóta olvasásra váró könyvünkkel.

Kádpárna, hogy lazíts egy jót
Kimerült vagy és elcsigázott? Ha jólesne a meleg vízben valamilyen kényelmes párnán pihentetni a fejed, szerezz be egy pihe-puha kádpárnát. Vannak viccesek, elegánsak, felfújhatóak, sőt praktikus, tapadókoronggal rögzíthető modellek is. Az sem baj, ha nincs kádpárnád, fogj be egy összehajtogatott törülközőt, tedd a fejed alá és lazíts, de ne aludj el!

Az aromafürdők új életre keltenek
Amennyiben a stressz- és gondűzés a cél, akkor a legjobb, amit tehetsz magaddal és a testeddel, hogy pompás illatú aromaolajakkal gazdagítod a fürdővizedet. Elég néhány csepp a bőrön keresztül felszívódó növényi eszenciákból, és kezdődhet is az otthoni aromaterápia. A citromfű-illóolajos fürdő például garantáltan új életre kelt, de a levendulával, valamint a kamillával sem lőhetsz mellé, ha a belső nyugalom meglelése és a relaxálás a cél.

Zene, karaoke a kádban?
Gondoskodj arról, hogy kedvenc számaid szóljanak a háttérben, míg kedvedre lubickolsz. Válassz lágy, romantikus dallamokat, ha melankolikus hangulatban vagy, de ha a lelked rap zenére, heavy metálra, vagy akár magyar népdalokra vágyik, az is jár neked. A lényeg, hogy ahogyan a gyertyák esetében, itt is figyelj a biztonságra. Igaz, ma már akadnak olyan masszázsmedencék, kádak is, amelyekbe gyárilag beépítenek iPhone-t vagy iPodot, de azért a legtöbb hagyományos hangforrás cseppet sem víztűrő.

Vajon zuhanyozni, vagy inkább fürdeni szeret jobban a Dove 5 lépéses szépségprogramjának nagykövete, a gyönyörű színésznő, Hámori Gabriella?

Hámori Gabriella: Nagyon szeretek kádban fürdeni, ugyanakkor elismerem, hogy a zuhanyozás talán praktikusabb, hisz gyorsabb. Reggel és este általában a tusolást választom, és utóbbit akkor sem hagyom ki, ha hajnalban érkezem haza, mert nem tudok úgy ágyba bújni, hogy ne szabaduljak meg a színpad és a játék természetes velejárójától – a piszoktól. Kádban fürdeni nekem egy különleges alkalom, amikor az ember egy picit több időt szánhat magára a rítusra, megpihenhet és relaxálhat közben. Erre általában hetente egyszer kerül sor, azt viszont annyira élvezem, mintha egy wellness üdülésen lennék!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top