Trend

Lépj ki selymes bőrrel a zuhany alól!

Szeretnéd felpezsdíteni a vérkeringésedet és bársonyossá varázsolni a bőröd a zuhany alatt? Mutatunk néhány apró titkot, amitől bőröd nemcsak sima, hanem befogadóbb is lesz a testápoló krémekkel szemben.

Amennyiben nem csak felüdülni, felfrissülni szeretnél a zuhanyozás során, számos apró praktikával hozhatod jobb formába a tested és varázsolhatod még simábbá a bőröd. Az alábbiakban olyan bőrmegújító tippeket adunk, amelyek segítségével durva tapintású bőrfelszíned selymesre változik, pórusaid pedig az otthoni wellness eredményeként ismét teljes erőbedobással tudnak lélegezni.

Lépj ki selymes bőrrel a zuhany alól

Először is válassz a zuhanyozáshoz egy peeling hatású tusfürdőt, de ha nincs ilyened, vagy komolyabb „átdörzsölésre” vágysz, akkor egy testradír lesz az, ami maradéktalanul megszabadít az elhalt hámsejtektől. Jobb híján vagy a természetesség zászlaja alatt használhatsz házi készítésű csodaszereket is, így olívaolajjal kikevert cukrot, vagy ha nincs kedved pepecselni, akkor a tusfürdődbe kevert háztartási sót. Legyél alapos, a nedves bőrt teljes egészében dörzsöld át, de a szemek környékén, valamint a szárazabb, érzékenyebb testhajlatoknál legyél óvatos! A comboknál és a narancsbőr által sújtott területeken lehetsz kitartóbb, erőteljes, masszírozó mozdulatokkal segítsd a művelet hatékonyságát.

Ha végeztél, bő vízzel távolítsd el a maradékot, de ha van puha sörtés mosdókeféd (akár hosszú nyelű, akár kézi) vagy mosdókesztyűd, akkor ezzel is fokozhatod az elhalt hámsejteket eltüntető projekt sikerét.

Az alapos tisztítás után máris jöhet is a hideg-meleg vizes váltózuhany, amivel serkentheted a nyirokrendszer működését, elősegítheted a salakanyagok távozását, ráadásul a bőröd is hidratáltabb lesz ettől a pár perces pezsdítő szeánsztól.

Ne hagyd a zuhanyfülkén kívül a masszázskefét se. Legyen az kifejezetten cellulitiszkezelésre való viaszolt fa modell, vagy gumitüskés, netán nyeles műanyag, a lényeg, hogy jól átdolgozd vele tested különböző pontjait, mégpedig körkörös mozdulatokkal.

Kitartóbbak újabb váltózuhannyal fejezhetik be a zuhanykabinos szépülést, ami után már nem marad más hátra, csak hogy az elhalt hámsejtektől alaposan megtisztított bőrünket hidratáló krémmel kényeztessük.

Egy jó tusfürdő ápolja is a bőrünket, de sokakban felmerült már a kérdés, hogyan tud hidratálni a tusfürdő, ha használat után végül is lemossuk magunkról… A bőrgyógyász rögvest válaszol rá!

Dr. Pónyai Katinka: A tusolás a bőr felső hámrétegét érinti a legintenzívebben. A Dove tusfürdőket egy egyedülálló, hidratálók és bőrazonos lipidek keverékéből álló összetevő, a NutriumMoisture gazdagítja. Ez a tusolás során a bőr külső rétegébe hatol, és mélyen* táplálja azt, a bőr szépségét tehát belülről segít visszaállítani. Ne feledjük, a megfelelő tusfürdő választása nemcsak a bőrünknek tesz jót, lelkileg is frissít!

*szaruréteg. A bőr felső rétegeit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top