Trend

10 energiát adó program

Nem sikerült eljutnod még nyaralni, és úgy érzed, az energiaszinted nagyon alacsonyan áll? Jöjjön tíz ötlet, amivel felfrissítheted a lelked és a tested, hogy új erőre kapj!

Sétára fel!
Ha úgy érzed, szükséged van egy kis magányra, de közben friss levegőt is szippantanál, vegyél fel egy kényelmes cipőt, és mozdulj ki! Egy kiadós séta megtisztítja az elméd, és ha ritmusosan lépkedsz, zsírégetésnek sem utolsó.

Vízkúra
Ha az állandó fáradtság miatt túl sok koffeint – kávét, kólát – fogyasztasz, és az energiaitalokat sem kerülöd, rád fér egy kiadós vízkúra. Készíts ki magadnak az asztalodra egy nagy kancsó vizet, amiből rendszeresen fogyasztasz a nap folyamán. Dobd fel jégkockákkal, vagy egy-egy narancs-, citrom- vagy lime-szelettel.

Beszélj vele!
Amennyiben ezer éve nem beszéltél a szeretteiddel, régi barátaiddal, akár a magas mobilszámla, akár az idő hiánya miatt, pótold! Néha szívet melengető lehet egy régi barátság felmelegítése, vagy egy mély beszélgetés a hétköznapokban elhanyagolt családtagjainkkal.

Hívj házhoz egy masszőrt!
A masszázs tökéletes módja annak, hogy elűzd a testedből-lelkedből a feszültséget. Ajándékozd meg magad egy otthoni masszázzsal, de ügyelj arra, hogy aznap sok folyadékot fogyassz!

10 energiát adó program

Menj el jógázni!
A légzőgyakorlatok, a relaxációs technikák és a testet átmozgató feladatok áldásos hatását magad is tapasztalni fogod. Különösen lelkileg kimerítő, nehéz napok után ajánljuk!

Olvass el egy könyvet!
Hetek-hónapok óta tologatod, hogy kiolvasd az „aktuális”, vagy a még karácsonyra kapott könyvet? Nincs jobb alkalom, kapcsold ki a telefonod, felejtsd el a tévét és kuckózz be a kiszemelt példánnyal. Egy-egy jó történet elröpít egy másik világba, rengeteg újszerű benyomással és gondolattal gazdagít.

Vezess naplót!
Jegyezd le gondolataidat, összegezd érzéseidet, meglátod, egészen új élményt jelent őket egy fehér papírlapon viszontlátni.

Vegyél ki egy szabadnapot!
Ha úgy érzed, nem bírod ki a nyaralásig, vegyél ki egy napot. Aludj sokáig, kényeztesd magad otthon egy jó fürdővel, és ebédelj egy jót anélkül, hogy vissza kellene rohannod az irodába.

Spa-program
Keress fel egy hozzád közeli gyógyfürdőt, esetleg wellnessközpontot. Egy kiadós szaunázás, gőzfürdőzés a bőrödet ragyogóan megtisztítja, fizikailag pedig frissít és pihentet.

Relaxálj a kádban!
Ázz a kádban egy jót; a forró fürdő egyszerre lazítja az izmokat és az elmédet. Ha a stresszmentesítés a cél, adj hozzá fürdősót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top