Trend

Trendles: 19 év után is vibrál az Artista

Trendles sorozatunkban most az Artista összeszokott trióját mutatjuk be, akinek híres táskáit messziről felismerni.

Magyarország egyik megkerülhetetlen divatmárkája az Artista. A csapat, Imre Katalin, Rácz Nóra és Stampf Katalin közel 19 éve dolgozik együtt, s a márka ma már nem csupán szuperfeminin, mégis hordható ruhákról, de az azonnal felismerhető Artista táskákról is jól ismert. Az évente két vadonatúj kollekcióval jelentkező csapatra a klasszikus szabásvonalak és megoldások újraértelmezése, a meglepő részletek és a különleges anyaghasználat, anyagtársítás jellemző. Munkáik ma már nem csupán Bécsben, de a Távol-Keleten is megvásárolhatók, s legújabb, 2013–2014 őszi–téli kollekciójukkal az október 13-i WAMP-on találkozhat először a hazai közönség.

Trendles: 19 év után is vibrál az Atrista

 

– Jelenleg min dolgoztok?

– Ezekben a napokban, alig néhány nappal a bécsi divathét (Vienna Fashion Week) után mutatjuk be először itthon a legújabb, 2013–14-es kollekciónkat. Ebben a szezonban is meghatározóak lesznek a klasszikus szabásvonalak, meglepő, olykor szokatlan részletekkel gazdagítva.  A kiegészítőket minden évben más-más képzőművész alkotásainak felhasználásával tervezzük meg, idén Sophie Magalashvili munkáit használtuk fel.

– Kik a példaképeitek? 

– Ha egyet kellene kiemelni, akkor Yamamoto lenne az, akinek nemcsak a munkái, hanem a tervezői szellemisége is nagyon közel áll hozzánk.

– Milyen sikereket értetek el eddig? Mire vagytok a legbüszkébbek?

– Közel húsz év alatt már sok minden történt… Büszkék vagyunk arra, hogy már az első Vienna Fashion Weeken is meghívott tervezőként vehettünk részt, és azóta is rendszeresen tartunk bemutatót, és arra is, hogy Bécsben a Young European Fashion Summiton a 25 európai tervező között mi képviseltük Magyarországot.

Megnézem
Összes kép (1)

 

– Mi inspirál benneteket?

– Nagyon sok minden: egy érdekes helyzet, egy izgalmas tér, egy remek fotó éppúgy, mint egy jól eltalált öltözék vagy ruhadarab, de a legérdekesebb mindig a történet, amit elmesélnek, a hangulat, amit sugallnak.

– Hogyan jellemeznétek magatokat tervezőként?

– Rutinos.

– Kiknek készülnek a kollekciók?

– Az újdonságra és vagány megjelenésre nyitott nők a célközönségünk, kortól függetlenül.

– Ha kifognátok az aranyhalat, milyen munkát kérnétek tőle?

– A szezonális kollekcióinkból nagy-nagy konkrét megrendeléseket szeretnénk. Olyan nagyot, hogy a WAMP-ra és az osztrák és más nemzetközi vásárokra csak hobbiból menjünk, amikor épp kedvünk tartja. 

Trendles: 19 év után is vibrál az Atrista

 

– Hogyan látjátok magatokat és a márkát 5 év múlva?

– További partnereket szeretnénk találni a Távol-Keleten. Szívesen dolgoznánk fiatal tervezőkkel együttműködve, és sok színházi produkcióban dolgozva.

– Hol találkozhatunk a munkáitokkal?

– Az első üzletünket 1994-ben nyitottuk a Petőfi Sándor utcában, azután a Párizsi utcában működtettünk kávézóval kibővített showroomot. Kilenc éve alkotunk és tartunk fent szalont a Múzeumkert mellett, egy gyönyörű nagypolgári lakásban, a Puskin utcában, és szinte majdnem minden WAMP vásáron is ott vagyunk.

Kattints a Trendles további részeiért: Phaidra, Lokalwear, Berecz Vanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top