Trend

Újranyithat az egykori Úttörő Áruház

A pesti belváros emblematikus épületét egy befektetőcsoport vásárolta meg 300 millió forintért, az átalakítás jövő év elején indul.

Áruház vagy üzlet lesz az egykori Úttörő Áruház egyik szárnyából. A pesti belváros évek óta bezárt épületét ugyanis egy befektetőcsoport vásárolta meg a közelmúltban az V. kerületi önkormányzattól – írja a Napi.hu.

A vevő, az Emeletesház Ingatlanforgalmazó Kft. 300 millió forintot fizetett. Az épületegyüttes egyik része jelenleg meglehetősen rossz állapotban van, mivel évek óta üres, és hajléktalanok vették birtokba. Az épülettömb másik részében lakások vannak, míg a harmadik egységet – amelynek területe 1400 négyzetméter – vette most meg az Emeletesház Kft.

A projektcég először a homlokzatot kívánja felújítani, majd a földszinten üzletet vagy kisáruházat nyitna. Az épület felújítási költsége várhatóan több százmillió forintra rúg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top