Trend

Itt a sugárzás elleni alsónemű!

A Yamamoto cég speciális védőöltözéket fejlesztett ki.

A fukusimai nukleáris tragédia óta a radioaktív sugárzás kérdése folyamatosan reflektorfényben van. Az oszakai székhelyű fürdőruhagyártó cég, a Yamamoto Corporation olyan gumírozott, sztreccs fürdőruhát és alsóneműt fejlesztett ki, amely a radioaktív sugárzás ellen is megvédi viselőjét. Közel 100 százalékosan kivédi a béta-sugárzást, amely egyébként olyan mértékben károsítja a sejteket, hogy a nyomában könnyen kialakulhatnak halálos kimenetelű, daganatos megbetegedések .

A ruhadarabok leginkább búvárruhára hasonlítanak. Megalkotásuk ötlete onnan eredt, hogy igyekeztek a legalaposabban megvédeni a fukusimai erőmű tisztításánál dolgozók egészségét. Az alsónemű súlya 3 kiló, és elsősorban viselője alhasát és gerincét védi. A speciális öltözéket várhatóan novembertől lehet megvásárolni; a fürdőruha átszámítva 228 ezer forintba, az alsónemű pedig 175 ezer forintba kerül.

Forrás: telegraph.co.uk
Forrás: telegraph.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top