Trend

Amit az őszi divattrendekről tudni kell

Már csak néhány hét, és a szandálokat zárt cipőre, a könnyű, nyári ruhákat melegebb holmikra cserélhetjük, hiszen nyakunkon az ősz, és ezzel együtt az is, hogy felfrissítsük a családi ruhatárunkat az aktuális divat szerint. Lássuk, mi is a trend 2015 őszén!

Először is vegyük sorra, hogy milyen színek lesznek divatban idén ősszel. Úgy tűnik, hogy amilyen színpompás ez az évszak, olyan gazdagok lesznek különféle árnyalatokban a trendi ruhák is. Elsősorban az olyan mély, telt színek hódítanak majd, mint a burgundi, a moha- és fenyőzöld, a meleg skarlátvörös és a “zárkózottabb”, hideg, tengerészkék. A divat a világosabb árnyalatok rajongóinak is kedvez: meglepetésre az idei ősz egyik slágerszíne a kifejezetten derűs hangulatú lazac- és a klasszikus rózsaszín lesz a divatguruk szerint, de a vidám égszínkék és a nemes fehér is hódítani fog. A végére hagytuk a jolly jokert: legyen szó akár férfi, akár női ruházatról, az idei év nagy slágere a szürke lesz, ezen belül is az az árnyalat, amit a külföldi szaklapokban csak “gomba-szürkekén” emlegetnek. Hogy ez melyik? Íme:

Amit az őszi divattrendekről tudni kell

Kötött holmik

Ez a szürke poncho már csak azért is jó példa az őszi divatra, mert idén újra trendi lesz a kötött holmi: nőknek és férfiaknak egyaránt javasoljuk, hogy egy-egy vastag, puha, lehetőleg csak anyagában mintás pulcsival bővítsék ki a ruhatárukat. A férfiaknál egyébként a magas nyakú, Hamingway stílusú darabok lesznek az igazán menők.

Az elnyűhetetlen farmer

A másik univerzális darab, amit valamennyi családtagnak érdemes beszerezni még az iskolakezdés előtt a farmer. Ez az anyag valószínűleg soha sem megy ki a divatból, és különféle formákban újra és újra hódít: idén például indigókék, egyenes szabású nadrágot hord majd, aki ad magára. A “gyárilag” koptatott, rojtozott és szaggatott darabok divatja már a múlté, ezeket lehetőleg jó mélyen süllyesszük el a szekrénybe, vagy adjunk rajta tovább, amilyen hamar csak lehet. Érdemes vásárolni viszont egy csinos farmer kabátot a helyükre, mert ez a jelek szerint ismét trendi lesz mindkét nem körében.

Ezt hordják majd a nők

Amit az őszi divattrendekről tudni kell

A divatguruk előrejelzései szerint azok lesznek igazán boldogok ősszel, akik kedvelik a 70-es évek öltözködési stílusát: a rojtos ruhák, a bő újjú blúzok és a bokában kiszélesedő nadrágok mellett a cseppet sem szemérmes, rövid szoknyák és a frivol tunikák ideje jön el. A női ruhák azonban elsősorban csak szabásukban idézik majd a hipikorszakot: a nagy virágminták, csíkok, fodrok és a túlzó, rikító kiegészítők – például a hatalmas méretű gyűrűk, karkötők és köldökig lógó nyakláncok – helyett a visszafogott dekoráció lesz jellemző. Cipőből és csizmából pedig az alacsonyabb sarkú és a teljesen lapos talpú darabokat érdemes keresni a boltokban, ha szeretnénk a divat szerint öltözni. Hidegebb időkben ballonkabátot vegyünk majd fel, ebből is egy világosszürkét lehetőleg, de egy lazacrózsaszín vagy bézs darabbal sem nyúlunk nagyon mellé.

Férfiak divatja

Nem árt a férfidivatot is követni a szemünk sarkából, hiszen sokszor nekünk, nőknek kell összeállítani párunk ruhatárát. Ha szeretnénk, hogy idén ősszel ne csak mi, hanem ő is divatosan ötözzön, akkor a már ajánlott, magas nyakú kötött pulcsi mellett két dolgot feltétlenül szerezzünk be majd neki: szürke zakót és karamell színű cipőt. A zakó ugyanis minden jól öltözött férfi számára kötelező és mindennapos viselet lesz idén, a barna cipő pedig univerzális darab, de amíg eddig a sötétebb árnyalatok voltak divatban, most pedig a világosabb cipők ideje jött el. Lehetőleg mérsékelten hegyes orrú, hasított bőrből varrt darabot válasszunk, és természetesen mellé keressünk ehhez illő kiegészítőt – táskát és övet – is. Idén ugyanis az egymással színben és stílusban harmonizáló darabokból álló öltözék lesz divatban, a polgárpukkasztó, meghökkentő párosításokat jobb, ha mellőzzük.

Amit az őszi divattrendekről tudni kell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top