Trend

Húsz éve úszta meg O. J. Simpson

1995. október 3-án mentette fel a bíróság O. J. Simpsont, az egykori amerikaifutball-játékost és színészt két gyilkosság vádja alól.

A tíz nőből és két férfiból álló esküdtszék három fehér és kilenc fekete tagja nem látta bizonyítottnak, hogy 1994. június 12-én O.J. Simpson megölte volna korábbi feleségét, Nicole Brownt és barátját, Ronald Goldmant. Simpson következetesen tagadta a gyilkosság vádját, ám a közvélemény szemében máig bűnös.

A gyanút az is táplálta vele szemben, hogy autóval menekült a rendőrök elől, és vérét megtalálták a gyilkosság színhelyén.  A felmentéssel végződött per teljesen lenullázta a sztárt: összesen több mint ötven millió dollárt fizetett ki perköltségre, illetve az áldozatok családjainak. 2008-ban aztán már nem úszta meg: szintén október harmadikán fegyveres rablás, emberrablás, bűnszövetkezés vádjával ítélte el egy nevadai bíróság – most is ül.

Húsz éve úszta meg  O. J. Simpson

Csupasz pisztoly: Amikor még minden szép volt

Orenthal James Simpson 1947-ben született San Franciscóban. 1969 és 79 között amerikaifutball-sztárként a legjobb futójátékos volt. Számos film szereplője volt, játszott például a Pokoli torony és a Csupasz pisztoly című filmekben is.

(origo.hu nyomán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top