Trend

Így vedd ki a legmakacsabb foltokat

Borotvahab, ecet, sampon mint folttisztítók? Nem kell kiselejtezned vagy a szekrény mélyére rejtened kedvenc ruhadarabjaidat akkor sem, ha foltosak lettek! Íme, 6 szuper ötlet makacs foltok ellen!

Nemcsak az új trükköket, de nagyanyáink praktikáit is hasznosíthatod, és nemcsak foltokat vehetsz ki, de fertőtlenítheted, és fehérítheted is szeretett ruhadarabjaidat.

Mi lehet a titka a szép, illatos ruháknak?

Borotvahab

Ha kifogott rajtad egy folt, akkor csend el a párod borotvahabját, és használd folttisztításra! Akár meggyfolt, akár egy makacs kávéfolt díszíti a ruhádat, jó esélyekkel indulsz: itasd fel a foltot, de óvatosan, ügyelj arra, hogy ne dörzsöld bele az anyagba! Végül fújd rá a habot, hagyd rajta 25-30 percig, és mosd ki!

Sampon

Még mindig maradunk a piperepolcnál, de most a borotvahab helyett a sampont használjuk. Nedvesítsd be a ruhát, tegyél a foltra bőségesen sampont, majd dörzsöld bele az anyagba. Hagyd hatni kb. 15-20 percet, dörzsöld át ismét, majd mosd ki gépben!

Citromos-ecetes áztatóvíz

A citrom és az ecet igazi univerzális tisztítószer, és a mosásban is nagy hasznukat veheted. Ha igazán makacs szennyeződéssel van dolgod, akkor először cseppents néhány csepp citrom levet a foltra, hagyd állni 5-10 percig, majd dörzsöld át. Engedj forró vizet egy lavórba, adj hozzá még citromlevet és ecetet, majd áztasd 30 percig!

Ablaktisztító

Az ablaktisztító nemcsak az ablakaidat és a tükröket segít tisztává varázsolni, hanem a ruháidon éktelenkedő makacs foltok ellen is bevetheted. Magas ammónia tartalma miatt hatékony folttisztítóként működik: spriccelj a foltra egy kevés ablaktisztító folyadékot, és hagyd hatni 15-20 percig, majd dörzsöld át, és mosd ki a ruhát a szokásos módon!

Szódabikarbóna

Ha kisbabád van, jó barátod lehet a szódabikarbóna, ugyanis a makacs foltokat, de még a vizeletfoltokat is remekül tisztítja. Készíts sűrű masszát szódabikarbóna és víz elegyével, majd dörzsöld bele a foltba. Hagyd a masszát a ruhán 1-2 óráig, végül tedd a mosógépbe, és mosd ki!

Aszpirin

Az aszpirin nemcsak fejfájásra, hanem a foltok eltüntetésére is nagyon jó! 1 pohár vízben oldj fel 1 tablettát, és áztasd be 2-3 órára a ruha foltos részét. Fontos, hogy csak fehér ruháknál alkalmazd ezt a praktikát, mert a színes ruhák színét az aszpirin könnyen kiveheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top