Trend

Ez a lány az űrlényekből merít ihletet

A legendás fotós, Nick Knight múzsája már kislány korától visszautasítja a szépség hagyományos normáit.

 

A különleges megjelenésű Salviát jelenleg több mint százezren követik az Instagramon – és nem véletlenül, hiszen bizarr sminkjei és fotói, bár sok szempontból Alexander McQueen, Lady Gaga vagy a Die Antwoord világát idézik, mégis egészen egyedi és jól felismerhető világlátásról tanúskodnak. A legendás fotós, Nick Knight múzsája már kislány korától visszautasítja a szépség hagyományos normáit. 

Salvia, modell

Salvia, modell

Instagram-múzsa születik 

A walesi lány már gyermekként sem volt elégedett a testével. „Mindig is úgy éreztem – mondja –, mintha ez csak egy csúf burok lenne, amibe belekényszerültem.” Ezért döntött úgy, hogy egy kicsit túlvilágibb megjelenést próbál elérni. Először is, tizennégy éves korában leborotválta a szemöldökét, majd a hajvonalát is. Ezt követte a fehér műszempillák és a rúzs használata. Már-már magától értetődőnek tűnt, hogy a képszerkesztő programok segítségével még inkább átalakítsa (online) megjelenését. Ez keltette fel a híres fotós, Nick Knight érdeklődését is, aki látva Salvia „munkásságát”, felkérte, hogy vegyen részt némileg bizarr, Infamy című projektjében, ahol a szépségről gondolkodik.

„A legkorábbi emlékem a szépségről nagyjából négyéves koromból származik. A kedvenc sorozatomban, a Tweeniesben a kedvenc karakteremnek volt egy hallucinációja, amelyben egy hosszú, fehér hajú és rózsaszín bőrű babával találkozott, amely valamiképpen hibridnek nézett ki. A baba letépte a ruháit és kivette az elemeit, hogy ne lehessen eladni, mert a kirakatban szeretett volna maradni, de a tulajdonos azt mondta, hogy elromlott, és kidobta” – meséli. 

Pozitív testképet hirdetnek a bizarr képek

A lány Instagram-profilját elárasztó bizarr képek olyan üzenetet hordoznak, amely bárki számára fontos lehet, aki valaha is bizonytalanságot érzett a testével kapcsolatban.

„Azt tanácsolom minden gyereknek, aki nem érzi magát gyönyörűnek, hogy gyakorolják, milyen a testükben lenni, örüljenek a testüknek, hiszen a testek legnagyobb része nem felel meg azoknak a normáknak, amelyeket a médiában látunk. Fontos, hogy tudjátok, akkor is lehetsz gyönyörű, ha nem tartozol ebbe a halmazba. A legnagyobb dolog, amit megtehetsz magadért, az az, hogy szereted saját magadat.”

Forrás: Vice.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top