Trend

Irodai ruhatár – ahogy azt a tévésorozatokban látjuk

A tévésorozatoknak a legtöbb esetben semmi közük a valósághoz, egy dologban azonban mégis inspirációt nyerhetünk belőlük a hétköznapokon is. Ez pedig a ruhatár.

Bár szívesen öltöznék Khaleesinek a Trónok harcából, most mégsem ilyen jellegű ruhatárra gondoltam (nem tudom, a kollégáim mit szólnának). Viszont számtalan olyan sorozat fut vagy futott nemrég a tévében, ahol a szereplők olyan helyen dolgoztak, amely megkövetelte az üzleti, elegáns megjelenést.

Én két évig dolgoztam olyan irodában, ahol elég szigorú volt a dress code. Sok helyen előírás, hogy nem mutathatsz magadból sokat, és itt nemcsak a meztelen bőrre gondolok, de a személyiségre is. Igen, vannak olyan helyek, ahol nem nézik jó szemmel a különleges öltözködést, ahol megkívánják, hogy a fantáziád egy unalmas nadrágkosztümig terjedjen – ezzel nem azt akarom mondani, hogy a nadrágkosztüm minden esetben unalmas, sőt, de ha minden áldott nap ugyanazt a tipikus sötétkék kosztümöt kell viselned, hamar elmegy a kedved az öltözködéstől úgy általában.

Szerencsére ma már a business casual stílus is lehet izgalmas, mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbi sorozatszereplők fantasztikus ruhatára. Ráadásul az sem lehet kifogás, hogy ezek a kitalált nőalakok dollártízezreket költenek ruhákra. Ha ügyesen keresgélsz, egészen olcsón ki lehet hozni vagány, mégis irodakompatibilis szetteket a fast fashion üzletek kínálatából is. 

Rachel Zane (Suits)

Meghan Markle, vagyis ahogy ma ismerjük, Meghan hercegné nem is olyan régen még ennek az elég stílusos sorozatnak (magyarul Briliáns elmék címen ment) az egyik főszereplője volt. Az általa megformált karakter, Rachel Zane egy ügyvédi irodában volt alkalmazott, tehát alapelvárás volt az elegáns megjelenés. Mivel Rachel eleinte a ranglétra alján helyezkedett el, ezt az öltözködésével is ki akarták fejezni a stylistok. Klasszikus ceruzaszoknya-blúz párosításokat viselt leggyakrabban, mégsem volt unalmas. Ha odafigyelsz az apró részletekre (egy különleges gomb, egy érdekes szabásvonal stb.), az azonnal feldobja a legegyszerűbb darabokat is. 

Jessica Pearson (Suits)

Ugyanennek a sorozatnak a másik női főszereplője a Gina Torres által megformált Jessica Pearson volt, aki annak az ügyvédi irodának volt a tulajdonosa, ahol Rachel dolgozott. A kettejük közti különbséget a show stylistja is remekül bemutatta az öltözködésük által. Míg Rachel egyszerűbb szetteket viselt, addig Jessica stílusának leírására a luxus jelző lenne a legmegfelelőbb. Minden egyes ruhadarabjában volt valami csavar, sosem viselt „mezei” fehér blúzokat vagy szimpla sötét nadrágokat.

Alicia Florrick (The Good Wife)

A nyilvánosan megalázott és megcsalt feleség, Alicia Florrick szerepét Julianna Margulies játszotta a The Good Wife (A férjem védelmében) című sorozatban, ami arról szólt, hogyan képes egy erős nő újraépíteni az életét egy ilyen trauma után, és végül győztesen kikerülni az egész helyzetből. Pontosan ezt tükrözte Alicia ruhatára is. Eleinte visszafogott, egyszínű szetteket viselt, majd ahogy kezdte megtalálni önmagát, úgy kerültek elő a karakteresebb ruhadarabok. Persze mindezt irodai kereteken belül. Ha mást nem is, azt mindenképpen megtanultuk a sorozatból, hogy bármilyen szettet feldob egy izgalmas blézer. A fast fashion üzletekben sem csak fekete meg sötétkék darabokat találni, válogassatok bátran.

View this post on Instagram

It's so Sweets seeing the Bones fandom come together for its final episode. I've only been watching for two months and about halfway through, but all the comments I've seen about Temperance Brennan inspiring them, or how they chose to study forensics/criminology/anthropology because of the show gives me SO MANY feels. Saying goodbye to your first TV show is hard, and I find myself amazed seeing how many other people literally are changing their lives because of television. It reminds me so much of saying goodbye to my first show. I guess the 'Heart of the Matter' is that you can dress up a show in all the flesh, and clothing you want – but the bare #BONES (@bonesonfox) is what matters. Little Crossover: Luke Kleintank, who plays Finn Abernathy in Bones (yep, tgw fans, that's his name), also played Connor – the guy that seemed like Grace's love interest, but didn't quite go anywhere. #thegoodwife #juliannamargulies #aliciaflorrick #bones #bonesonfox

A post shared by TV Talker & Semi-Blogger (@charcoal_blush) on

Olivia Pope (Scandal)

Az Egyesült Államokban Olivia Pope karaktere (Kerry Washington megformálásában) majdnem akkora divatikon lett, mint Carrie Bradshaw a Szex és New Yorkból, ami azért nagy szó. Főleg, hogy a Scandal (Botrány) című sorozatnak semmi köze a divathoz. A politikai témájú dráma Washingtonban játszódik, és a középpontban itt is egy erős, magabiztos nő áll, aki nem fél szembeszállni a férfiakkal sem. Ehhez határozott nadrágkosztümöket, különleges kabátokat és klasszikus kiegészítőket adtak rá a show stylistjai. Még az egyszínű, pasztellholmikban sem volt soha unalmas a megjelenése. Egy nadrágkosztüm esetében minden a méreted tökéletes eltalálásáról és a jó színválasztásról szól.

View this post on Instagram

Prada bags#oliviapopestyle #oliviapope

A post shared by LuxuryBagsLibrary (@luxurybagslibrary) on

Annalise Keating (How To Get Away with Murder)

Az Oscar-díjas Viola Davis a kőkemény védőügyvéd, Annalise Keating szerepében is felejthetetlent alkot a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot című bűnügyi sorozatban. A show stylistja Annalise ruháit egyfajta védőöltözékként jellemezte, ami önbizalmat és biztonságot ad a viselőjének. Éppen ezért testhezálló, egyszerű, de jól szabott ruhákat viselt feltűnő ékszerekkel párosítva. Ezt hívják igazi irodai „power dressing”-nek, ha valami hasonlóban jelensz meg egy tárgyaláson, ezer százalék, hogy komolyan fogják venni, amit mondasz.

View this post on Instagram

No terceiro dia de #ISPersonagens falaremos sobre a Annalise Keating de How to Get Away With Murder. Annalise é uma professora de direito em uma Universidade da Filadéfila e também é uma advogada na área criminal. Annalise é uma mulher auto-suficiente e confiante porém é também uma mulher com dois rostos. Um deles mostra uma mulher forte e centrada enquanto o outro um ser humano sentimental e destruído. Ela é uma jogadora incrível, onde primeiro define seu objetivo e só depois distribui as tarefas para sua equipe de estagiários escolhida a dedos. A questão é que mesmo Annalise sabendo que ela é uma ótima advogada, ela ainda é humana e comete erros!! Mesmo ela fazendo milagres em situações impossíveis, ela acaba cometendo os mesmos erros repetidas vezes e isso acaba sempre machucando alguma das pessoas ao seu redor. Há tanta dor nela, de tantas situações, que o mais difícil para ela é levantar a cabeça e seguir em frente, principalmente quando ela precisa assumir seus proprios erros, por isso ela acaba se afundando no alcool. Annalise Keating já rendeu a atriz Viola Davis um Emmy. Viola já ganhou um Oscar também. #ISPersonagens #instaseriados #seriados #seriado #series #serie #annalisekeating #howtogetawaywithmurder #htgawm

A post shared by 🎬 Para viciados em seriados ! (@instaseriados) on

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top