Trend

Frizurája miatt tiltották ki a kisfiút az iskolából

Nem divatból vágatták egészen rövidre a kisfiú haját, az iskolát azonban ez nem érdekli.

Josia Sharpe az angliai Tiptonban működő Summerhill Általános Iskola tanulója. A kisfiút azonban nemrégiben átmenetileg kitiltották az iskolából, mégpedig extrém hajviselete miatt.

A gyerek haját oldalt egészen rövidre nyíratták fel, ráadásul nem is elsősorban divatból, hanem azért, mert alopecia következtében egy foltban hiányzik a haja, ami ezzel a frizurával kevésbé feltűnő. Az iskola szerint azonban a kisfiú haja túl rövid lett, emiatt pedig nem felel meg az intézmény szabályzatának.

Édesanyja, Danica Sharpe azt mondja azonban, hogy a szabályzat igazságtalan a különböző faji háttérrel rendelkező tanulókkal szemben. Ők például afrokaribiak, és Josiának olyan a hajtípusa, amit nem lehet az iskola által engedélyezett hosszban rendben tartani.

A nő, aki maga is fodrász, beszélt a fia tanárával erről, igyekezett elmagyarázni a frizura kulturális hátterét is. Az iskolaigazgató viszont nem volt hajlandó találkozni vele, és leszögezte, hogy a szabályzat nem fog változni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top