Trend

Visszahívja a Szexuális zaklatás nevű termékét az orosz parfümcég

Elnézést kér a sértő elnevezésért a parfümcég tulajdonosa, de azért újra piacra dobná a termékét, más néven.

Elhamarkodott döntésnek ítélte Nikolaj Eremin cégtulajdonos a parfüm névválasztását Instagram-bejegyzésében. Eremin kifejti, hogy hibázott, mivel nem érzékelte a parfüm neve által felvetett téma érzékenységét – bár a cég kollekciójában két korábbi, szintén provokatív nevet kapott illat amúgy is szerepelt már: Gypsy Blood (Cigány vér) és Courtesan Intrigues (Kurtizán viszonyok).

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels.com

Azt a hibát követtem el, hogy abban a pillanatban nem gondoltam a valódi áldozatokra, azokra az emberekre, akik valóban szembesültek ezzel a tragédiával – állítja Eremin. – Csendben kivonhattam volna az illatot a forgalomból anélkül, hogy bárkivel is közöltem volna. De ezt nem akartam. Ha a sajtó zajos volt a forgalomba hozatalkor, akkor legyen zajos az elnézéskéréstől is. Az én hibám. Tévedtem. Kérem azok bocsánatát, akiket ezzel megbántottam” – bánta meg tettét posztjában.

A forgalomból való kivonás mellett Eremin állítólag azután döntött, miután sok, szexuális erőszakban érintett áldozat  kereste meg, hogy megossza a vele történteket, arra sarkallva ezzel őt, hogy járjon utána, milyen sok ember érintett szexuális zaklatásban vagy megrontásban. Bár a cégtulajdonos bocsánatot kért, a kivont parfümöt az Independent közlése szerint új névvel piacra dobják. (Via: FOX)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top