Trend

6 sminktrend, ami mindent visz idén tavasszal

Az új szezonnal megérkeztek a legújabb sminktrendek is. 2019 tavaszán ez a 6 a legmeghatározóbb...

Élénk szemek

(Getty Images)

Az élénk, akár neonos szemsmink visszatért, különösképp zöldes és kékes árnyalatokban. A szín gyakorlatilag bármilyen formában felkerülhet a szemünkre, a cicás tusvonaltól kezdve a ceruzavonalon át a satírozásig. A lényeg, hogy a szem szinte világítson tőle.

Hangsúlyos pillák

(Getty Images)

A szempilla minél hangsúlyosabb, annál trendibb! Újra divatban a Twiggy stílusát idéző szempillák, de akár még a póklábszerűen összetapadt pilla is belefér – bár ezt inkább csak óvatosan –, ahogy azt számos vezető divatház bemutatóján láthattuk a divatheteken.

Monokróm

(Getty Images)

A sminknek most nem kell feltétlenül csak szemhangsúlyosnak vagy csak szájhangsúlyosnak lennie. Meghatározó trend ugyanis a monokróm smink, vagyis amikor a szemet és a szájat ugyanolyan, de legalábbis egymáshoz nagyon közel álló árnyalatokkal festjük. Ezek az árnyalatok pedig lehetnek földszínek, de akár élénkebb, például rózsaszínes tónusok is.

Fénylő orcák

(Getty Images)

A feltűnő pirosító és a matt arcbőr helyett ebben a szezonban a nagyon finom, természetesnek ható pír és a kissé fénylő orca dívik. 

Vörös rúzs

(Getty Images)

A vörös rúzs soha nem megy ki a divatból, szezonról szezonra éppen csak az változik, hogy épp mely árnyalata a legdivatosabb. 2019 tavaszán pedig a kissé narancsosba vagy – az év trendszínéhez alkalmazkodva – korrallosba hajló vörös az a bizonyos árnyalat.

Lila rúzs

(Getty Images)

Ha a kevésbé klasszikus szájfestést kedveled, ebben a szezonban bátran használd a lila rúzsokat, bármilyen árnyalatban. A lényeg, hogy lehetőleg matt textúrájú legyen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top