Trend

Ő lesz Lagerfeld utóda

Kiderült, ki veszi át Karl Lagerfeld helyét a divatguru saját márkájánál.

Azt már több mint egy hónapja tudjuk, hogy a Chanelnél kik veszik át Karl Lagerfeld helyét, ám hogy saját divatházánál ki lesz a februárban elhunyt kreátor utóda, az sokáig titok volt.

Most azonban végre bejelentették: a Karl Lagerfeld divatház új stílustanácsadója Carine Roitfeld, a francia Vogue korábbi főszerkesztője lesz. Legalábbis az elkövetkezendő három szezonban biztosan.

Carine Roitfeld és Karl Lagerfeld 2012-ben (Dave M. Benett/amfAR12/Getty Images for amfAR)

Roitfeld és Lagerfeld pályafutásuk során számos projekten, divatfotózáson dolgoztak együtt, illetve 2004-ben egy könyvet is kiadtak közösen.

„Hálás vagyok azért, hogy sok éven át alkalmam volt Karllal dolgozni. Nemcsak szakmai kapcsolatban álltunk, de mély barátságot is ápoltunk. Mindig legenda marad, aki újradefiniálta a divat, a fotográfia és a hírnév fogalmát. Megtiszteltetés, hogy stílustanácsadóként együttműködhetek a márkával, melynek ő a névadója, és továbbvihetem ikonikus látásmódját az elkövetkezendő három szezonban” – fogalmazott Roitfeld.

A kollekciók dizájnjáért és a tervezői csapat irányításáért továbbra is Hun Kim lesz a felelős, akit még Karl Lagerfeld nevezett ki erre a posztra hét évvel ezelőtt.

A Carine Roitfelddel együttműködésben készülő első kollekció 2020 tavaszára érkezik majd.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top