Trend
Szponzorált tartalom

A pattanások elmúltak, a foltok megmaradtak – mit tehetsz?

A pattanások után maradt foltokat nem tanácsos kezeletlenül hagyni. Mutatjuk, milyen lehetőségeid vannak, hogy megszabadulj tőlük.

Az akné után maradó vöröses, barnás foltok  leghatékonyabb megelőzési módja természetesen az, ha békén hagyod a pattanásaidat, nem próbálod magad kinyomkodni azokat. Ezt azonban sokan nehezen tudják megállni, és ha már kialakult a hiperpigmentáció, azzal kell kezdeni valamit. 

A pattanások nyomai általában 3–18 hónap alatt halványodnak el, de kezeletlenül akár ennél tovább is megmaradhatnak, épp ezért fontos, hogy foglalkozzunk velük.

(iStock)

A foltok, hegek kezelésének többféle módja van, a számodra legmegfelelőbb kezelés kiválasztásához érdemes bőrgyógyász véleményét is kikérni. Íme a főbb lehetőségek:

Krémek

A legkézenfekvőbb módszer a hiperpigmentációt csökkentő krémek használata. Az Eucerin Anti-Pigment termékeket például kifejezetten e célra fejlesztették ki.

 

Eucerin Anti-Pigment

A termékcsalád tagjai thiamidolt tartalmaznak. Ez egy hatékony és szabadalmaztatott összetevő, mely a hiperpigmentáció kiváltó okára hat: csökkenti a melanintermelést. Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok bizonyítják, hogy halványítja a sötét foltokat és megelőzi újbóli kialakulásukat. Az első eredmények már két hét után láthatók, és a termékek rendszeres használatával folyamatos a javulás.

Kémiai hámlasztás

Drasztikusabb beavatkozás a kémiai hámlasztás, mely során különféle savakat (például gyümölcssavat, glikolsavat, szalicilsavat,  AHA-savat) tartalmazó hámlasztók segítségével eltávolítják a bőr felső rétegét, egészen pontosan felgyorsítják a sejtek megújulását, így a bőr gyorsabban kicserélődik, és eltűnnek róla a pattanásfoltok, egyenetlenségek.

Lézeres kezelés

A hiperpigmentáció ellen lézeres terápiák rendelkezésre állnak, ezeknek több típusa is létezik, a finomabb fényterápiáktól kezdve a lézeres hámlasztásig. A cél ezek esetében is a pigmentfoltokat alkotó festéksejtek roncsolása, a bőr megújítása. Az ilyen beavatkozások azonban kockázatokkal is járnak, éppen ezért fontos, hogy kizárólag megbízható helyen, szakemberrel egyeztetve, indokolt esetben és alapos megfontolás után végeztess csak ilyet.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top