Trend
Szponzorált tartalom

Így tüntesd el sminkkel a pigmentfoltokat!

Bár nem múlnak el egyik napról a másikra, sminkkel eltüntetheted a pigmentfoltokat.

A pigmentfoltokat érdemes, sőt kifejezetten ajánlatos kezelni, ám semmiképp sem halványodnak el egyik napról a másikra. Míg tart a folyamat, sminkkel takarhatod el őket a legegyszerűbben. Ehhez adunk most néhány praktikus tanácsot.

(iStock)

Hidratálj és korrigálj!

A sminked elkészítését mindig hidratálókrém felvitelével kezdd, majd jöhet a korrektor. A barnás pigmentfoltok ellensúlyozására a narancsos vagy vöröses árnyalatú korrektor a legalkalmasabb. Ha a bőröd világos vagy csak finoman napbarnított árnyalatú, válassz narancsos színű korrektort, ha viszont ennél sötétebb, akkor vörösesre lesz szükséged. A korrektort ecsettel vagy akár az ujjaddal vidd fel a pigmentfoltokra, és dolgozd el alaposan.

Rétegezz!

Ha bőrhibákat, így hiperpigmentációt elfedő sminkről van szó, nagy fedőképességű alapozóra lesz szükséged, ebben az esetben azonban fokozottan ügyelned kell arra, hogy az a bőröd alaptónusának megfelelő árnyalatú legyen, különben maszkszerű lesz a végeredmény.

Az alaptónusodat a csuklódra pillantva határozhatod meg a legegyszerűbben. Ha a csuklódon kékes vagy lilás színűnek látszanak az erek, az alaptónusod hűvös. Ha az ereid zöldes, olívás árnyalatúak, akkor a meleg alaptónusba tartozol, ha pedig kékes-zöldesek, akkor a semlegesbe. Ha egy alapozó sárgásnak látszik a bőrödön, akkor túlságosan meleg árnyalat a bőrtónusodhoz képest, ha viszont szürkésnek tűnik, akkor túl hűvös. Ehhez mérten válassz!

Ha megvan a tökéletes árnyalatú alapozó, ecsettel vagy szivaccsal vidd fel a bőrödre. Bármekkora is a kísértés, egyszerre ne kenj fel belőle túl sokat, inkább finoman, több, vékony rétegben tedd fel.

Fixálj!

Ha elkészültél az alapozással, finoman őrölt, transparent (vagyis átlátszó, színtelen) púderrel fixáld.  

Foglalkozz a foltokkal!

Az Eucerin Anti-Pigment termékeket kifejezetten a hiperpigmentáció csökkentésére fejlesztették ki, hogy bőröd egyenletesebb megjelenésű és sugárzó legyen.

Eucerin Anti-Pigment

 

A termékcsalád tagjai tartalmaz. Ez egy hatékony és szabadalmaztatott összetevő, mely a hiperpigmentáció kiváltó okára hat: csökkenti a melanintermelést. Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok bizonyítják, hogy halványítja a sötét foltokat és megelőzi újbóli kialakulásukat. Az első eredmények már két hét után láthatók, és a termékek rendszeres használatával folyamatos a javulás.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top